Egyelőre nem ígérnek kompenzációt az önkormányzatoknak

A májusi megbeszélések után szerdán kora délután Matkovich Ilona polgármester a Városházán ismét fogadta Rétvári Bence országgyűlési képviselőt, hogy a Vácot érintő kérdésekről egyeztessenek. A másfél órás beszélgetés előkészítéseként a váci polgármester írásban jelezte azokat a témákat, melyekben sürgős előrelépésre van szükség a váci emberek érdekében – írja a vac.hu.

Így az egyeztetésen szóba került a városüzemeltetés (intézményi működtetés, közvilágítás, tömegközlekedés, gáz- és villamosenergia ellátás és költség) biztonságos és finanszírozható jövője. A magas infláció és a rezsi miatti költségnövekedés kompenzációja kapcsán a nehéz helyzetbe kerülő önkormányzatok egyelőre nem kaptak ígéretet megnövekedett költségeik központi kompenzációjára.

Matkovich Ilona több helyi beruházással és ingatlannal kapcsolatban adott tájékoztatást, egyben kérte Vác országgyűlési képviselőjének fellépését. Ezek között szerepelt a Bauer utcai bölcsőde megnövekvő építési költsége, továbbá két, eddig városi kezelésben lévő patinás váci épület (Káptalan utca 16. és Görög templom) érthetetlen ingyenes tulajdonba adása Váchoz nem kötődő szervezeteknek. Polgármesterünk sürgette az belügyminisztériumi államtitkár közbenjárását a barokk főteret elcsúfító pengefal rendbehozatalához is.

A mostani megbeszélésen tehát ismételten terítékre kerültek olyan ügyek, melyek a májusi egyeztetés során is, ám azóta nem történt előrehaladás megoldásukra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments