Felhívás: szombaton indul a népszámlálás

Dr. Zsidel Szilvia jegyző tájékoztatja a lakosságot, hogy október 1-én, szombaton kezdődik a népszámlálás és egészen november 28-ig tart majd. A népszámlálást a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) végezteti el.

A kérdőíveket háromféle módon tölthetik ki:

  • Október 1. és 16. között önállóan online lehet kitölteni a kérdőíveket (belepes.nepszamlalas2022.hu). A KSH által kézbesített levél tartalmazza a belépőkódot.
  • Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet.
  • November 21. és 28. között a település jegyzőjénél tehetnek ennek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt! Ehhez nem kell mást tenniük, mint a kérdőív végén, a beküldést megelőzően regisztrálni a nyereményjátékra.

A KSH az online kitöltés időszaka alatt, tehát október 1­−16. között, naponta 5 db egyenként 100 000 Ft értékű általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és nyereményjátékra regisztrált háztartások között.

A népszámlálási törvény értelmében az adatszolgáltatás kötelező! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments