Fontos tudnivalók a fűtés megindításával kapcsolatban

Elkezdődött a fűtési szezon. Az elmúlt napok hűvösebb időjárása miatt valószínűleg már most több háztartásban elgondolkodtak azon, hogy befűtsenek, de lehet sokan már meg is lépték ezt. Így a Váci Távhő Nonprofit Közhasznú Kft is közzétett egy közleményt, amiben ismerteti az ilyenkor szükséges tudnivalókat.

Szeptember elérkeztével párhuzamosan lassan kezd beköszönteni a hideg időjárás, illetve maga a fűtési szezon is. A konvektorok, valamint a radiátorok bekapcsolása pedig a sokakat érintő rezsiáremelkedés miatt még a korábbiakhoz képest is gyakoribb téma a mindennapi beszélgetések során. A gáz átlagfogyasztásának az átlépésétől való félelem sokakat késztet spórolásra és arra, hogy minél később kelljen elkezdeni fűteni a lakást vagy a házat. Azonban ez a pont valószínűleg előbb vagy utóbb mindenkinél el fog érkezni és erre jobb minél korábban fel is készülni, illetve szükségszerű tudni a fűtés megindításának a részleteit. Erre biztat a Váci Távhő Nonprofit Közhasznú Kft is legújabb közleményében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

„A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. Törvény a fűtési időszakot szeptember 15. és május 15. között határozza meg. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban a szolgáltatónak fűtésre kész állapotban kell lennie, de a fűtést a lakóközösségek igényeinek megfelelően indítja. Néhány lakóközösséggel olyan megállapodást kötöttünk, hogy egy bizonyos külső átlaghőmérséklet alatt automatikusan elindítjuk a fűtést. Azok a közös képviselők, akik nem írtak alá ilyen megállapodást írásban kell, hogy kérjék a fűtés beindítását. A fűtés megindítását a társasház közös képviselője írásban vagy e-mail útján, kezdeményezheti munkaidőben. Munkaidőn kívül a hibabejelentő telefonszámunkon (27/510-146) is elfogadjuk a közösképviselő ilyen irányú kérését, ugyanakkor ez esetben is kérjük az utólagos írásbeli megerősítést” – írják.

Majd tájékoztatójuk kitér arra is, hogy munkatársaik a megrendelést követően 2 – 3 órán belül elindítják az épület fűtését. A fűtés beindítását követően arra kell számítani, hogy ilyen méretű rendszereknél néhány óra kell ahhoz, hogy az épület belső fűtési rendszere felmelegedjen. Az esetlegesen szükségessé váló légtelenítésről pedig fontos tudni, hogy az a társasház feladata, melyhez azonban a Váci Távhő Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködése is szükséges. A légtelenítés hatékony elvégzéséhez a társasház valamennyi radiátorszelepének megnyitása, ezzel egyidejűleg, a fűtési keringtető szivattyúk leállítása szükséges. Ennek koordinálása a társasház közös képviselőjének a feladata. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments