Hét váci arany Libourne-ban

Rendkívül sikeres évet zár a Nógrádi-Noé masters evezős páros, mivel a számos hazai győzelem mellett a júniusban megrendezett Bledi Európa Bajnokságon, hat indulásból hat győzelmet szereztek. Ezekkel a sikerekkel vágtak neki a világbajnokságra történő felkészülésnek, melyet szeptember 7-11 között rendeztek Franciaországban, a Bordeaux melletti Libourne városában. Mivel a covid járvány miatt a 2020-as és 2021-es világbajnokságot is törölték, így nagy élmény volt az újra találkozás és versenyzés a világ legjobbjai ellen.

A Vác Városi Evezős Clubot csak Nógrádi Tivadar és Noé Gábor képviselték, immár 71 évesen. A hivatalos statisztika szerint 48 ország 4329 sportolója 710 evezős clubból versenyzett öt napon keresztül a különböző életkori kategóriákban és hajóegységekben az egypár evezőstől a nyolcasokig, a nagyon szép és értékes érmekért. A két váci masters evezősnek, a kettestől a nyolcasig minden hajóegységet kihasználva hét indulásból hétszer sikerült elsőként végezni. Így 39-re nőtt a világbajnokságokon megszerzett győzelmeik száma, az elmúlt húsz év alatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A négyes egységektől kezdve mindig az immáron négy éve partner, svájci David Bodmer és Günther Kraut-Giesen-el ültek egy hajóban. A hét számból három győzelem az eggyel fiatalabb, 65-69 éves korosztályban volt, amelyért a többi kint tartózkodó hét magyar és a sok-sok külföldi sporttárstól, már a versenyek alatt komoly elismerésben részesültek.

A legnagyobb elismerést mégis nyolcasban, a tizenkét induló közül elért győzelem aratta, mely szám mindig az evezős versenyek fénypontja. A világbajnokság nagyon jó hangulatban, kiváló rendezés mellett és nagyon sportszerűen zajlott. Minden örökifjú evezős a viszontlátás reményében búcsúzott egymástól. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments