Idén is lesz Naszály túra a mobilitási héten

A tavalyi program sikere alapján ismét szerveznek túrát az Európai Mobilitási Hét alkalmából, melynek célja, hogy minél többen szálljanak ki a volán mögül, és menjenek ki a természetbe, vagy közlekedjenek a városban, de gyalog, bringával, vagy tömegközlekedéssel.

Ennek a célnak az eléréséhez pont jó egy túra a városhoz közeli hegyre, amire nem lehet még szerencsére feljutni kocsival, ezért sokan már le is tettek róla, hogy egyszer feljussanak a csúcsára.

A túra, amit ingyenesre szerveznek szeptember 25-én vasárnap 9 órakor indul a váci buszpályaudvarról, külön busszal, ami a túrázókat a Kosdi pihenőig viszi ki. Innen indul a túra, aminek hagyományosan a vezetője Hajdú Sanyi Bácsi és több fiatal túravezető lesz.

Az útvonal a következő:

Kosdi bányászemlékmű, Pádimentumkő, Nagy bányakő, Hármas elágazás, és az „Ezotermikus” rét lesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A furcsa és értelmetlen szóösszetételű hely egy kellemes pihenőt jelöl, ahol amíg az idősebbek megpihenhetnek és gyönyörködhetnek a tájban, addig a résztvevő gyerekeknek Rottenhoffer Attila személyi edző spártai ügyességi vetélkedőt fog tartani, ahol az örökmozgó túrázóknak lehetőségük lesz erejük és ügyességükről számot adni.

A rögtönzött vetélkedő után a túra a Gombási pihenő, Közösségi kereszt és Zsobrák dűlő felé haladva éri el deákvárat. A túra tervezett útvonala 13 km, melynek megtétele után 17 órára érkezhetünk a városba.

A túra teljesen ingyenes, de a részvétel feltétele, hogy elektronikus levélben jelentkezni kell, hogy a szervezők tervezni tudják a részvételt.

Jelentkezni a nevezes@futavac.hu,  e-mail címen lehetséges. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments