Idén is társadalmi összefogással készítették fel a ligetet a Mária-napi búcsúra

Már-már hagyománynak tekinthető, hogy a diákok és az önkéntesek összefogásával kitakarítják a Ligetet a Mária-napi búcsúra. Most sem volt ez másképp, hiszen ezúttal is péntekre és szombatra várták a segítő kezeket. Bíró György környezetvédelmi szakember, az egyházzal közösen, az önkormányzat támogatásával valósítja meg évről-évre ezt a kezdeményezést – írja a vac.hu.

„Azt gondoljuk, hogy a város tüdeje a Liget, és törődést, odafigyelést igényel. Nagyon örülök egyébként, hogy a diákok is ezt így értékelik, és civilek is egyre többen vannak ezen az akción. Egyre öregebb és egyre nagyobb problémák vannak a Ligetben, amelyeket közösen tudunk csak orvosolni” – mondta a helyszínen Kiss Zsolt alpolgármester alpolgármester, aki pénteken ragadott gereblyét és lelkesítette a fiatalokat a munkában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Szombaton már a lakosságot várták a rendezvényre. A délelőtt serénykedők között volt Matkovich Ilona, aki elmondta: az önkormányzat szívén viseli a város természeti értékeit, óvja és karbantartja azokat. A mostani ligettakarításban több mint hatszáz diák és felnőtt vett részt: minden váci általános iskola, négy óvoda, és három középiskola. Nem csak a Liget szépült meg, a deákvári diákok és óvodások a KRESZ parkban és a Munkácsy parkban vállaltak munkát.

A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat idén is jelentős mértékben hozzájárult a városszépítési akcióhoz, a Városfejlesztő Kft. pedig a maga eszközeivel segített. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments