Idén újra megtartják a Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak Találkozóját

Nem csupán gondolatébresztő előadásokat hallhatnak, hanem a személyes találkozásokra is lehetőséget kapnak október 13-án a Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak II. Találkozóján részt vevők. A rendezvényt az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Vác Klub szervezi – olvasható közleményükben.

A vállalkozók és üzleti vezetők nehéz, mindennapi feladatvállalásához kíván hozzájárulni a konferencia/találkozó, iránymutatással, a vállalkozói létről, nehézségekről szóló előadásokkal, a közösségteremtés folytatásával (2018-ban volt az első találkozó).

„Az ÉrMe célja hálót szőni olyan emberek és szervezetek közé, akiknek az üzleti életben is fontosak keresztény alapértékek” – utal az ÉrMe Hálózat Statútumában foglaltakra Szente Balázs, a találkozót szervező ÉrMe Vác Klub ügyvivője, a hálózat alelnöke. Mint hozzáteszi, a klub már évek óta törekszik erre a „hálószövésre” – az egyházmegye hasonló közösségeivel kapcsolatot, együttműködési lehetőségeket keresve –, folyamatot szeretnének létrehozni.

A találkozón elhangzó gondolatok a keresztény vállalkozások alapértékei köré szerveződnek; a vezérfonalat az előadásblokkok címei: a Szolidaritás, a Mértékletesség, az Igazságosság és a Szubszidiaritás adják – 12 előadó gondolatin keresztül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az esemény egy dinamikus „networking” résszel kezdődik, majd a rendezvény fővédnöke Marton Zsolt váci megyéspüspök – mond rövid bevezetőt, ad iránymutatást. Dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök – az ÉrMe Vác Klub tiszteletbeli tagja – az üzleti életben érvényesíthető szolidaritási szempontokról fog beszélni. Hasonló témakörben osztja meg gondolatait Schumicky György, az ÉrMe Hálózat elnöke a szervezet jelmondatából kiindulva: „Az üzlet több, mint profit” – fog arról beszélni, miként sikerült a 2000-es alapítás óta forrásként, kovászként jelen lenni, hatást gyakorolni.

A Váci Egyházmegye területén élő vállalkozók is szót kapnak a találkozón: Ficsor Árpád a sajtkészítés mesterségéről (Dunakeszi, Parasztsajt Farm), Mihály Gábor a profittermelésről és a vállalkozás céljáról (Nagymaros, Hód Csoport), dr. Gondi Ferenc a környezetszennyezésekről és a teremtett világ védelméről (BGT Hungária Kft.) beszél.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Ezek után a látókört szélesítő előadások következnek dr. Baritz Laura Sarolta OP (boldogság és közjó), Szilika-Iván Emőke (értelemmel teli munka és vállalkozás), valamint dr. Dejcsics Konrád OSB (kultúra és felelősségvállalás) részéről.

A záróblokkban Huff Zsolt (a MOL Csoport termelési igazgatója) beszél a szervezetátalakítás emberi oldalával kapcsolatos tapasztalatairól, Vibling Géza (a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények igazgatóhelyettese) a szociális munkáról, Huszár Attila (a Számtel-Plusz Kft. ügyvezető igazgatója) pedig a hit és az értelem jelentőségéről, a vállalkozásban. A program szentmisével zárul, melyet Marton Zsolt megyéspüspök celebrál.

  • A találkozó időpontja: 2022. október 13., csütörtök; az egész napos program 10.20 órától kezdődik, a helyszíni regisztrációval.
  • A találkozó helyszíne: Vác, Schuszter Konstantin tér 1-5., Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Szent II. János Pál terem
  • Előzetes regisztráció szükséges a részvételhez ezen az oldalon, ahol a részletes program is elérhető: https://kereszteny.vallalkozo.gerardus.hu/regisztracio.html
  • A részvétel feltétele továbbá az egy főre jutó önköltségi díj (13.170 Ft) előzetes befizetése.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Jótékonysági céllal helyszíni gyűjtést is terveznek; a befolyt adományokat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány (most induló) Tanulmányi Ösztöndíjalapjának fogják átadni. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy készüljenek fel erre is, és lehetőségeikhez mérten támogassák ezt a jó ügyet.

A találkozó közösségi oldala: https://www.facebook.com/VEHMKVT

„Ha a Váci Egyházmegyében bárkinek vezető vagy vállalkozó ismerőse van, kérjük, ossza meg vele az esemény hírét, illetve a regisztrációs linket. Úgy gondoljuk, a részvétel kiváló lehetőség mindenkinek a látókör bővítésére, a lelki fejlődésre és a kapcsolatépítésre” – teszi hozzá Szente Balázs a szervezők nevében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments