Lelki egészségnap immáron negyedszer

Október 8-án, szombaton a Jótevők Háza Alapítvány a Madách Imre Művelődési Központban Lelki egészségnapot tart. Az alapítvány által működtetett Átjáró Mentálhigiénés Iroda pszichológusai idén már negyedik alkalommal rendezik meg programjukat. A rendezvény célja, hogy egy országosan ismert és elismert szakember előadása előtt az érdeklődők számára az előadások, illetve a csoportos beszélgetések során olyan témákat járjanak körbe a helyi szakemberek, amikkel segíteni tudnak a mindennapi nehézségek kezelésében és a kihívások megoldásában. A kislétszámú workshopokon intimebb hangulatban, személyesebb kérdésekre is sor kerülhet.

Az idei évben Dr. Buda László pszichiáter fogadta el az alapítvány meghívását. Nagyszerű, szórakoztató és mégis komoly információkat tartalmazó előadásában arról fog beszélni, hogy hogyan tehetjük a „lelki nagytakarítással” a belső világunkat egy jobb hellyé. A mindennapi élet sürgés-forgásában figyelmünk nagy részét az köti le, amit a környezetünkben találunk: család, munka, bevásárlás, szórakozás, hírek és így tovább. Néha akár teljesen szem elől veszíthetjük azt a meghatározó tényt, hogy van egy belső világunk, az elménk. Ebben tükröződik minden, ami kint van. Valójában itt élünk. Nem mindegy, milyen hely ez: barátságos vagy ellenséges, kaotikus vagy rendezett, borús vagy derűs.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Az délutáni workshopok az előadás témáját készítik elő, azaz a lelki elakadások testi tünetekben való megjelenését és annak megelőzését, illetve gyógyítását mutatják be. Az érdeklődők az előadás előtt három egyórás workshopon tudnak részt venni, 15.00 és 16.00 között, és 16.15 és 17.15 között, és 17.30 és 18. 30 között, illetve 15 órától 3 óra időtartamban családállításon vagy szomatodráma workshopon.  A programokon való megjelenés az előadásra megvett belépőjeggyel lehetséges és előzetes regisztrációhoz kötött, amit a vaciatjaro@gmail.com e-mail címen tudnak megtenni.

 

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments