Lemondott a Vác VLSE elnöki tisztségéről Pető Tibor

9 évnyi regnálását követően, szeptember 7-én lemondott a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöki tisztségéről Pető Tibor. A részben ez okból megtartott közgyűlésen az öt fős elnökség pedig dr. Ónodi-Szabó Ádámot választotta meg utódjául.

Pető Tibort még 2013-ban nevezték ki a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnökének, miután az elődje, Bodonyi Béla megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott a tisztségről. Az akkori alpolgármestert először még csak egy évre, a következő választásig nevezték ki, ezt követően azonban újraválasztották. Regnálása alatt sok változás történt az egyesület életében, de ezek közül a legnevezetesebb talán az, amikor 2019 nyarán 100%-ban az ő tulajdonukba került a város felnőtt labdarúgócsapata is, a Vác FC.

Pető Tibor megítélése a város futball szerető közönségének a körében mindvégig problémás volt, de az elmúlt 2-3 évben éleződött ki igazán. A klub szimpatizánsai több ízben súlyos kritikákkal illették az elnöksége alatt történt folyamatokat az utánpótlásban és a felnőtt labdarúgásban egyaránt. Egyesek konkrétan a váci futball lezüllesztésévél vádolták meg, sőt még az egyesületi tagságát is többször megkérdőjelezték, valamint lemondásra szólították fel. Most azonban a szurkolók utóbbi óhajának eleget téve, valóban lemondott a tisztségről. Utódjául az ötfős elnökség – aminek információink szerint Pető Tibor továbbra is a tagja lesz – dr. Ónodi-Szabó Ádámot választotta meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments