Mobilitási Hét Vác 2022: Bringákat emeltek a magasba

Nem csak váci, hanem a környékbeli iskolák (sződi, vácdukai, verőcei és szokolyai) csapatait is sikerült megszólítani a szervezőknek, a tankerület segítségével. Így 12 általános iskola csapata kezdte a versenyzést szeptember 20-án az autómentes napon a város menti regionális kerékpárúton. A csapatoknak 6 állomáshelyet kellett végig látogatniuk, ahol a környezetbarát közlekedéssel, ökoturizmussal, a közlekedés veszélyeivel ismerkedhettek meg és adhattak számot tudásukról.

A verseny végén több mint 150 diák emelte magasba kerékpárját, akik a város diákpolgármestereit (Szilágyi Dávidot és Baranyai Balázst) és alpolgármesterét (Kiss Zsoltot) ezzel köszöntötték.

A zsűri kiválasztotta a bringa szépségverseny győzteseit és összeszámolta a versenyző csapatok pontjait és elkezdődhetett az eredményhirdetés. Természetesen minden csapat eredményesen vett részt a versenyen és ezért Mobilitási emlék pólót, az országos balesetvédelmi bizottság ajándékait és egy óriáspizzát kaptak, hogy az elvesztett energiát ott a helyszínen pótolhassák.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Azon kívül, hogy a versenyző iskolák diákjai és tanárai jól érezték magukat magukkal viszik majd a nap üzenetét, mely az egészséges életmódról, a környezet védelméről szól.

A program megrendezését az önkormányzat támogatta. A szervezők köszönetet mondtak azoknak a pedagógusoknak, akik bevállalták, hogy ezen a napon a diákjaikkal maguk is kerékpárral közlekedtek, és óvták bringás diákjaikat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments