Óvodás gyerekek egy majmot találtak a Gyadai réten

Az Európai Mobilitási hét keretében került sor a Gyadai réti óvodás program megrendezésére, aminek hagyományosan a célja, hogy az óvodásokat megismertessék a természet értékeivel, megtanítsák őket, hogyan kell viselkedni a természetben úgy, hogy ne ártsunk az ottani élővilágnak. 

Hat váci óvodás csoport vett részt a programon, ahol az ovisokat elkísérték szüleik és testvéreik. Így a programon közel ötszáz résztvevő kereste fel az állomáshelyeket, ahol megismerkedhettek a patak élővilágával, a hegy kincseivel, a rét állataival és növényeivel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és az elsősegély nyújtás legfontosabb tudnivalóival, melyet a Vöröskereszt szakemberei prezentáltak. Mindebben középiskolás és egyetemista játékmesterek segítettek, akik valamikor óvodásként maguk is részt vettek a programban, mely 13. alkalommal lett megrendezve.

A szervezők most először, nem csak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is készültek tesztekkel, feladatokkal, akik örömmel álltak neki a versenyzésnek, míg a játékmesterek gyerekeikkel foglalkoztak. A programon nem csak köszöntött, hanem túravezetőként részt is vettek a város diákpolgármestrei (Baranyai Balázs és Szilágyi Dávid) és Tóthváradi-Nagy Bence önkormányzati képviselő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az óvodások, akik közül mindenki eredményesen teljesítette az állomások kihívását, a program végén emlékérmet és ajándékokat kaptak, a város támogatásával.

És hogy került a majom a képbe, akit a gyerekeknek minden alkalommal sikerült elkapniuk? Úgy, hogy az állomáshelyekre a játékmesterek manónak, varázslónak és számos mesefigurának öltözve jöttek és az óvodásokat így sikerült magukkal ragadniuk egy kis játékra, aminek keretében sokat tanulhattak. És a Kukabanyának a varázslónak, aki a szelektíven gyűjtött hulladékokból kincset varázsolt egy szavába került, hogy a gyereksereg felkerekedjen és elkapja a kincsekkel menekülni próbáló majmot, és ezzel megmentették a Naszály hegy kincseit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments