Praktiker-Vác: immáron hárommeccses a győzelmi széria

Egy hét szünet után lépett pályára ismét bajnokin az elsőosztályú váci női kézilabda együttes. A vendéglátó a fiatal tehetségekből álló, újonc Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata volt. A mieink pedig bár 10 góllal is vezettek, de aztán saját maguknak tették nehézzé a végjátékot: NEKA – Praktiker-Vác 28-30 (11-17).

Részben szerencsés sorsolásának is köszönhetően, rendkívül magabiztosan kezdte az idei bajnoki kiírást a Praktiker-Vác csapata. Ez több szempontból is előnyös számukra, de talán a leginkább azért, mert így egy tekintélyt parancsoló pontmennyiséggel várhatják a várhatóan majd a bajnoki címért viaskodó hölgykoszorúk elleni ütközeteket. Az első három fordulót követően ugyanis egymás után a Győr, majd a Ferencváros lesz az ellenfél. Ezért is volt nagyon fontos, hogy még ezt megelőzően fenntartva a jó formát, a NEKA ellen is folytassák a sikerszériát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Az első percekben kétszer egyenlítettek a mieink, majd ugyanezt tették az akadémisták is (6. perc: 4-4). Gyakran zörögtek a hálók, rövid támadások végén rendre eredményesek voltak a csapatok és így felváltva vezettek a felek. De az emberelőnyöket jól kihasználva – Ferenczy Fruzsina gólerősségével – először sikerült háromgólos fórt szerezni.

A játékrész második fele is vendég találattal indult, majd kicsit megállt a váci góllövőtudomány. Szerencsére a védekezés rendben volt: 10 perc alatt csak két gólt kaptunk (21. perc: 8-12). A szünet előtt 4-5 találatnyi volt a vendégfór, ami a záró sípszóra féltucatra emelkedett.

Azonban remekül folytatta a pihenő után együttesünk. Folyamatosan nőtt az előny így a 37. percben 12-21-nél újabb hazai időkérés következett. Innentől egy ideig ismét mindkét csapat eredményes volt, a védekezés nem volt jellemző egyik oldalon sem. Volt már tízgólos is a különbség (42. perc: 15-25), de ekkor következett be az úgy tűnik, elmaradhatatlan hullámvölgy. Sajnos, az elmúlt meccseken gólerős Ballai Borbála betlizett, sorra meghiúsultak próbálkozásai.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A kínos váci gólcsendet Diószegi Nikolett törte aztán meg. A záró 10 perc ötgólos előnyünkről és egy belelkesült fiatal ellenféllel indult (22-27). Öt perccel a vége előtt kezdett melegedni a helyzet, mert 26-28-ra alakult az állás. A tavalyi gólkirálynő Kuczora Csenge viszont szerencsére fontos gólokat dobott, Ezzel is bebiztosítva a harmadik győzelmet.

Most újra szünet következik a pontvadászatban. A válogatott programja miatt legközelebb csak október 12-én szerdán játszik a Praktiker-Vác. Akkor a világklasszisokkal felálló bajnok győriek érkeznek a tervek szerint a váci sportcsarnokba. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments