Praktiker-Vác: Magabiztos győzelem a Viharsarokban

A Siófok elleni szép győzelemmel zárult hazai bajnoki premier után az egyik újonc otthonában is nyert Vác női kézilabdacsapata: Békéscsaba – Praktiker-Vác 20-28 (10-13).

Már-már álomszerű bajnoki rajtot vett a Siófok elleni győzelmével a Praktiker-Vác csapata. Ugyanis ez nekik nem pusztán a 2022-23-as szezonnak a nyitánya, hanem a csapatuk új nevéből, illetve az új edzői stábjából adódóan egy új korszaknak a kezdete is volt. Megkezdett reménybeli sikerszérájuknak a következő állomása ráadásul az első osztályba frissen feljutott Békéscsabának az otthonában volt. Tehát minden esélyük meg volt ahhoz, hogy még a bajnokesélyes csapatok elleni ütközeteket megelőzően megszilárdítsák a helyüket a tabella első felében.


A mérkőzés elején egyből magukhoz is ragadták az irányításnak a jogát a váciak és megszerezték a vezetést. Ezt követően azonban a kétgólos váci vezetésnél (2-4) percekig gólok helyett kiállítások határozták meg a játék menetét. Mindkét oldal nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, így – a Siófok elleni meccsükhöz hasonlóan – ritkán zörögtek a hálók. Sajnos, háromgólos váci fór után sorra rontották el az akciókat a mieink, 11 percig nem volt váci gól, így fordított a hazai hölgykoszorú (21. perc: 7-5). Ráadásul Helembai Fanny már a meccsharmadig összeszedett 2 kiállítást.

Amikor sorozatban az 5. gólt kapta a csapatunk, időt kért Herbert Gábor. A folytatásban is kölcsönös hibák jellemezték a játékot. A hazaiak lelkes játékkal egy ideig még rendre megállították a kevés ötletet felvonultató vendég támadásokat. A váci cserék – köztük a kapuban is váltás – után (többek között a sorozatos csabai emberhátrányokat kihasználva) végül a szünetre sikerült jó hajrával háromgólos előnyt kicsikarni.

A szünet utáni játék is váci gólokkal kezdődött – Kuczora Csenge futószalagon gyártotta a találatokat –, így az addigi legnagyobb különbség alakult ki, amely aztán tovább duzzadt. Csizmadia Fanni remekelt a kapunkban és a 34. perc 11-17-es állása hazai időkérést hozott magával. Egy ideig felváltva estek a gólok, 6-7 találatnyi volt vendégfór (40. perc: 14-20).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Superenduro GP: Liszka Roland erős világbajnoki szerepléssel jelentkezett

Az utolsó meccsharmad elején a viharsarki hálóőr már gyakrabban hatástalanította gólkirálynőnk lövéseit. Ezzel párhuzamosan – hasonlóan az első félidő ilyen részéhez – újra megálltak a váci akciók. Sorozatban 4 békési gól született, a magabiztos vezetésünk újra köddé vált a megismétlődő hullámvölgy miatt (46. perc: 17-20). A záró 10 percre bár négygólos sikerült felküzdenie magát a hazaiaknak, a Ballai-ikrek egy-egy gólja után csabai időkérés következett. De a fáradó hazaiak ellen végül az 53. percre 18-25-re alakult az állás, az ellenfél pedig feladta a jobb csapattal szembeni ellenállását.

A következő fordulóban szintén idegenben és ugyancsak egy újonccal találkoznak a mieink. A Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) fiataljai szeptember 23-án pénteken este hatkor Balatonbogláron fogadják a Praktiker-Vácot. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments