Saját magára hívta ki a TEK-eseket egy bedrogozott váci férfi

A váci rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek a közreműködését kérték egy túszejtéses, lőtt sérültes bejelentés alapján. Utóbb kiderült: a feltehetően kábítószert fogyasztott férfi hallucinált, se fogva tartás, se lövések – írja a police.hu.

Egy nem mindennapi, a rendőrök számára valószínűleg sokáig emlékezetes esetről számolt be a police.hu. Szeptember 5-én, 18 óra 18 perckor történt, hogy egy váci férfi azzal hívta fel a 112-t, hogy valakik meglőtték, sok vért vesztett és támadói még mindig az otthonában vannak. A segélyhívásra mérlegelés és késlekedés kizárásával pillanatok alatt beindult a gépezet. A helyszínre kiérkező szervek bizonyára sok mindenre fel voltak készülve, de arra ami ott fogadta őket, valószínűleg nem.

Az Arany János utcába indított egységek terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. Párhuzamosan zajlottak az intézkedések: a területet – lövedékálló mellényes rendőrök – lezárták és biztosították, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek a közreműködését kérték.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vác is hozzájárult a donaueschingeni őszi fesztivál sikeréhez

Az ügy azonban ezt követően egyre furcsább irányt kezdett venni. A lehetséges bűncselekmény helyszíneként pontosított lakás egyik szomszédos lakója ugyanis a bejelentésben említett lövéseket nem erősítette meg, ráadásul az erkélyen keresztül a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel, aki azt állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el.

A helyzet ezek után természetesen a hatóságoknak se tűnt sem valóságosnak, sem életszerűnek, ez azonban nem akasztotta meg a rendőri intézkedéssorozatot. Nem volt ugyanis kellő mennyiségű és megalapozott információ, amely megcáfolta volna a bejelentés tartalmát. Mérlegelésre, az akció idő előtti lefújására lehetőség nem volt, a bejelentés fegyveres támadókról, lehetséges túszejtésről szólt, haladéktalanul közbe kellett avatkozni.

Ezután a Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársai behatoltak a lakásba, ahol egyetlen férfit, a bejelentőt találták, sérülések nélkül. A 31 éves férfin a szerhasználat jelei látszottak, a TEK-esek földre vitték és végül megtörték aktív ellenállását. A férfi a rendőri intézkedés közben alkarján és állán sérült, a mentő azonban nem e sérülései miatt vitte elsősorban kórházba, a lakásban ugyanis fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak. A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vác is hozzájárult a donaueschingeni őszi fesztivál sikeréhez

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, e mellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments