Szakmai párbeszéd a gyermekek érdekében

„Amíg párbeszéddel megoldható egy konfliktus, addig a város vezetői ezt az utat fogják választani” – mondta Matkovich Ilona polgármester a Baba utcai bölcsődében összehívott szakmai konzultáció után. Feszült helyzet alakult ugyanis ki a szülők és az intézmény vezetői között – írja a vac.hu.

Szeptember 27-én a Városháza tárgyalójában ültek egy asztalhoz a bölcsőde vezetői és a meghívott szakértők, akiktől elsősorban szakmai tanácsot, jogi segítséget vártak a város szintén jelen lévő vezetői a Baba utcában kialakult vitás kérdések feloldásához. Három szakértő tanácsadót delegált a megbeszélésre a Magyar Bölcsődék Egyesülete: eljött Németh Mária főtitkár és elkísérte őt Göncziné Sárvári Gabriella módszertani bölcsődevezető, valamint Zárai Dinka Gabriella gyógypedagógus. Jelen volt még a helyi Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének vezetője, Sívóné Cseh Katalin és helyettese, Faludi Szilvia, továbbá a tagintézmény részéről Tenczel Ferencné, és természetesen a panaszos szülő.

A Gyermekvédelmi Törvény közös értelmezésével, illetve a törvényben nem szabályozott helyzetek kezelésével sikerült közelebb jutni a konfliktus feloldásához. A panaszos szülőt pedig tájékoztatták, hogy gyermeke továbbra is annak az intézménynek a gondozásában marad, amelyik a gyermek számára a legmegfelelőbb ellátást és gondoskodást nyújtja.

A város vezetése hangsúlyozta: a jövőben is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a gyermekek számára nyugodt, otthonos, barátságos és biztonságos környezetet teremtsenek a fejlődéshez. Továbbá emlékeztettek arra: komoly anyagi ráfordítással újult meg most nyáron a Baba utcai részleg vizesblokkja, illetve a Kölcsey úti intézmény teljes tetőszigetelése. Nemrég egy új, korszerű konyhát is átadtak a bölcsőde számára a Vám utcában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments