Szeptember 10-én Zöld Fesztivált rendeznek Vác főterén

A Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, illetve a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány közös szervezésében idén megrendezik a Váci Zöld Fesztivált. Szeptember 10-én, szombaton színes programokkal, helyi termékes vásárral, lekvárversennyel, civil szervezetek játékos feladataival és koncerttel várnak minden érdeklődőt a város főterén.

Reggel fél 10-re várható a standok megnyitása, hogy 10-re mindenki össze tudjon gyűlni a megnyitóra, amikor Matkovich Ilona, Vác Város polgármestere fog beszédet mondani a főtéri Harangjáték Pavilonnál. Ezt követően pedig többek között helyi termékes vásárral, lekvárversennyel, méz-ízbogozóval, kézműves programokkal, különböző témájú előadásokkal, környezetbarát termékek és szolgáltatások standjaival, Vác természeti értékeinek bemutatásával, civil szervezetek játékos feladataival és koncerttel várják a fesztivál látogatóit, kicsiket és nagyokat egyaránt. Mint ahogy a szervezők fogalmaznak, az esemény célja a helyi és környezetkímélő termékek népszerűsítése, a fenntartható életmód lehetőségeinek bemutatása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Külön fel szeretnék hívni a figyelmet a kóstolással egybekötött lekvárversenyre, amire még mindig várják a lekvárok lelkes készítőinek a jelentkezését. Bárki nevezhet a saját készítményével, aki Váctól légvonalban 40 km-es távolságon belül állítja azt elő. Két kategóriát hirdettek meg: a profit és az amatőrt. Minden fajta lekvár esetében megválasztják az év legjobbját, a jutalom pedig egy oklevél és egy ajándék lesz. További információért látogassanak el a szervezők felületeire vagy vegyék fel velük a kapcsolatot. Utóbbira a 06209843946-os telefonszámon vagy a magosfa@magosfa.hu e-mail címen van lehetőség. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments