Szombaton rajtol a Börzsöny Ring és a Családi Ipolykör 2022

Szeptember 24-én idén is elrajtol a népszerű Börzsöny Ring, melynek résztvevői a Börzsöny gyönyörű természeti környezetében teljesítik a 90 kilométeres távot – jelentette be a hétfő reggeli sajtótájékoztatón a sportprogram fővédnöke, Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, aki arról is tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy ugyancsak szombaton első alkalommal rendezik meg a szintén Szobról induló Családi Ipolykör 2022 kerékpáros túrát, amely a Magyarországot és Szlovákiát összekötő Ipoly folyó partján halad – írja a dunakanyarregio.hu.

Az országgyűlési képviselő elmondta -, aki mellett részt vett a sajtótájékoztatón Révész Máriusz, az aktív Magyarorságért felelős államtitkára, Kiss László, a Börzsöny Ring jelentős útvonalának otthont adó Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója, Erdélyi Zsolt a Börzsöny Ring szervezője – , hogy a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Börzsöny Ring távjának teljesítésére hétfő reggelig „közel 1400 bringás jelezte, hogy ott lesz az év egyik legtermészetközelibb biciklis kihívásán.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Szombaton 10 órakor a szobi Duna-partról rajtol el a Börzsöny Ring mezőnye, mely a 90 kilométeres táv teljesítése után ugyanide érkezik vissza. A teljesítménytúrára díjmentes a nevezés, mint ahogy a szervizelési és frissítőpontok szolgáltatásainak az igénybevétele is. A szervezők beszámoltak arról is, hogy a túrázókat két mentőautó kíséri, akiknek ajánlják a sisak viselését.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy szeptember 24-én első alkalommal indítják el a Családi Ipolykör 2022 túrát, melyre még tart a nevezés. Az útvonal Magyarországot és Szlovákiát összekötő Ipoly folyó partján halad. A Nemzeti Park és a Natura2000-es területeit is érintő útvonal környezete különleges látnivalókat kínál a természet és a kerékpározás szerelmeseinek. Az Ipoly mellett a kerékpárosok elé tárul a Burda-hegység, a Börzsöny, a Dunakanyar, a Duna gyönyörű látványa.

A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt, amely 11:30 órakor rajtol el a szobi Duna-partról és a 30 kilométeres táv teljesítése után ugyanide érkeznek vissza a családok. A nevezés díjmentes. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments