Több út is megújult Deákváron, új parkolók a „kispostánál”

Új útburkolatot kapott a Deákvár peremterületén található Fürt utca. Tótváradi-Nagy Bence, a körzet önkormányzati képviselője először a Facebook oldalán hívta fel a figyelmet erre a legújabb fejlesztésre, majd egy rövid sajtótájékoztatón is beszélt a fejlesztésről.

„Az utóbbi évek során folyamatosan nőtt a Fürt utca forgalma, mivel egyre több az állandó lakó az utcában és egy gyűjtőút funkciót is ellát az utca. Ezért is javasoltam azt, hogy újuljon meg ez az útszakasz. Ezt a munkát az utóbbi napokban a Váci Városfejlesztő Kft munkatársai el is végezték, a város önkormányzatának finanszírozásával” – mondta a helyszínen. Az út 2 és fél millió forintból kapott egy új, többrétegű, hengerelt burkolatot, amely sokkal jobban időjárás álló, mint az egyszerű kőszórás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Az elmúlt években egyre több út újul meg városszerte – erről már Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő, a városfejlesztő Kft munkatársa beszélt.

„Az elmúlt időszakban, mintegy 200 millió forint értékben készültek el utak. Többféle technológiát alkalmazunk. Egyrészt használjuk a DDC Kft által adott követ, másfelől a megmaradó mart aszfaltot használjuk fel, kezelve egy emulzió segítségével” – mondta. Hozzátette: nemrég újult meg a Kisgombás utca is, és jelenleg két belterületi út javítása van tervezve ezzel a technológiával.

Tótváradi-Nagy Bence arról is beszélt, hogy kedden elindult az új parkolóhelyek kialakítása a Deákvári főtéren. A butik sor előtti részen hat parkolót alakítanak majd ki. A terület korábban egy félig füves, félig betonos terület volt, ez kerül most rendezésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments