Túl van története első harmadosztályú bajnokiján a Váci FKA

Kereken két és fél év elteltével rendeztek a magyar Nemzeti Bajnokság keretében ismét váci érdekeltségű férfi kézilabda mérkőzést. A harmadosztályba felkerült Váci Férfi Kézilabdázásért Alapítvány (Váci FKA) együttese szeptember 11-én, vasárnap délután a Fradi utánpótlás gárdájának a vendége volt, ahonnan azonban egy 34-26-os vereséggel tudtak csak hazatérni.

Jeles napra készülhetett a Váci FKA és a város kézilabdaszerető közönsége egyaránt. A szurkolók két és fél év eltelte után, a klub pedig története során először tapasztalhatta meg a Nemzeti Bajnokság hangulatát. A sorsolás úgy hozta, hogy ezen alkalomból idegenben, az Elek Gyula Arénában léphettek pályára a váciak a Ferencváros U23-as csapata ellen, akik az előző idény végén estek ki a másodosztályból. A vendég alakulat összeállításában a tavalyról megszokotthoz képest feltűnt pár új arc: Bernáth Patrik a kapuban, Nyári Bálint pedig az irányítóposzton azonnal a pályán kezdtek, míg ifjú szélsőjük, Kovács Márton a padról várhatta a bevetését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Kifejezetten jól is kezdte a találkozót a VFKA, eleinte jó védekezésüknek köszönhetően még az előny is az ő kezükben volt, de a tizedik perc után elkezdődtek a folyamatos hibák és egyedóra után már a kis Fradi vette át egyértelműen az irányítást. A folyamatosan pontatlan, gyenge kapura lövéseiket pár másodperc alatt góllal büntették a fradisták, emlékeztetve az újoncokat arra, hogy ez már nem a megyei bajnokság. Huszadik percig még tudták tartani az egy-két gólos különbséget, azonban az első félidő utolsó tíz percében elszenvedet 4-10-es periódus lényegében megpecsételte az esetleges pontszerzési terveiket.

A második játékrészre kijőve, ahogy talán a tét súlya valamelyest lekerült a vállaikról, elkezdtek ülni a lövéseik: Amiket korábban a kapus kezébe vagy fölé/mellé durrantottak, azok valahogy megtalálták a belső hálót. Közelebb viszont nem tudtak kerülni a riválisukhoz, mert gyakorlatilag minden kaput eltaláló próbálkozásukból gól született. Pozitívumként említhető, hogy tanulva a korábbi hibákból, sok sikeres megállító faultot értek el, és lehozták ikszre a második harminc percet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Összességében nézve a végeredmény ellenére inkább érződött ez egy döntetlenszagú mérkőzésnek, de ebben az osztályban már végképp nem férnek bele több perces rövidzárlatok. Ez a meccs felfogható egyfajta tanulópénznek is, ami remélhetőleg jól fog majd kamatozni a közvetlen riválisok ellen a bennmaradásért vívott harc során. (Forrás: Váci FKA Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments