Új burkolatot kaptak a Rózsakert sétányai

Új gyöngykavics burkolatot kapott a Rózsakert több sétánya – erről Inotay Gergely alpolgármester számolt be. Mint írja, „Sokak örömére a játszótérfejlesztést követően a sétányok további rendbetételével, gyöngykavics szórással folytattuk szép parkunk gondozását.” Hozzátette, hogy 2023-ban fejeződik be a program, addigra minden sétányrész megújul.

A Rózsakert területén, illetve közvetlen környezetében egyre több fejlesztési koncepció is kibontakozóban van. Az irányvonalakról való gondolkozásba pedig rendre a lakosság, valamint természetesen a szakemberek véleményét is meghallgatják. Gondolhatunk itt a Madách Imre Művelődési Központ felújítására kiírt ötletpályázatra vagy éppen a Szent István Egyetemről idelátogatott tájépítész hallgatókra, akik a Rózsakertbe szintén ellátogattak és lehetőséget kaptak arra, hogy ők is terveket készítsenek.

De mint Ferjancsics László is egy friss Facebook bejegyzésében rámutatott, a tervezeteken túlmenően már kézzelfogható, megvalósult fejlesztésekről is beszélhetünk. Az alpolgármester még tavasz elején számolt be arról, hogy visszavágott fákkal és rózsákkal, illetve immáron barnára festett padokkal várta a park az akkor kikapcsolódásra vágyókat. De azóta, a nyári meleget enyhítendő, napvitorlát is elhelyeztek a szakemberek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments