Vác VLSE: megvannak az első bajnoki pontok

Az első győzelem megszerzésének a reményében lépett pályára a Felsőpakony otthonában a Vác VLSE. A nagyrészt fiatalokkal felálló váciak meg is küzdöttek azért, hogy kihasználják ezt az első komolyabb pontszerzési lehetőséget: egy küzdelmes, sok párharcot magában hordozó fordulón vannak túl, de erőfeszítéseiknek meglett a gyümölcse. Felsőpakonyi KSE – Vác VLSE 0-2.

Két kudarcos bajnoki fordulót követően a hétvégén végre felcsillant a remény arra, hogy ponttal vagy akár pontokkal zárja a fordulót a Vác VLSE. Az erre az idényre összeálló, főként fiatalokból álló váci keret játékában már eddig is lehetett látni a javulást, illetve a győzni akarást, de részben az ellenfelek tapasztalattöbblete miatt ez az eredményekben nem mutatkozott meg. Most a Felsőpakony otthonában viszont reális esély mutatkozott arra, hogy megkezdjék a ponttermelést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Miki 60 – Nagy nyolcas kör – támogatásgyűjtő evezés

Nagyobb helyzetek nélkül, de ígéretesen is kezdődött a találkozó. A kiegyenlített játékba a mérkőzés 29. percében egy lerántás hozott változást, aminek köszönhetően egy szabadrúgáshoz jutottak a váciak. A kínálkozó lehetőséget pedig sikerült is egyből kihasználni: Török Noel beadását Vén Botond fejelte a hálóba (0–1)! Így egygólos vezetéssel mehettek a szünetre.

A második félidő 6. percében Konkoly Leon vette célba a kaput, a lövés kis híján gól lett. Az 59. percben Schmid Kristóf egy ütközés következtében a hátára esett, sérülése miatt le kellett cserélni, Rusvay Balázs állt be a helyére. A 67.percben aztán a büntetőterületen belül Vén Botondot buktatták, a büntetőt pedig Török Noel értékesítette (0–2)! Kétgólos sikert arattak tehát a Felsőpakony ellen, ezzel megszerezve első sikerüket a bajnokságban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Megtörtént a női felnőtt NB I-es bajnokság sorsolása

„A mai mérkőzésen a küzdelem dominált a szép játék helyett. Kezdünk felnőni a feladathoz, büszke vagyok a játékosaimra! Köszönöm, hogy a szurkolóink ilyen szép számmal idegenbe is elkísértek minket” – értékelte a hétvégét Szalai Attila vezetőedző.

Folytatás a Pest Megyei Kupában, szerdán 16:30-kor a Vác-Deákvár otthonában a váci rangadón! Bajnoki meccsünk pedig szombaton, 10:00-tól lesz hazai pályán a Biatorbágy ellen. (Forrás: vac-vlse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments