11 góllal múlta felül a váciakat a Győr

A válogatott programja miatti közel háromhetes bajnoki szünet után szerdán este a világklasszisokkal teletűzdelt Rába-parti hölgykoszorú ellen nem volt esélye élvonalbeli kézilabdásainknak a pontszerzésre: Praktiker-Vác – Győri Audi ETO KC 17-28 (8-16) – írja vac.hu.

Hárommeccses győzelmi szériájuk után a liga két legerősebb csapatával kell szembenéznie városunk női kézilabdázóinak. Ráadásul az első, Győr elleni mérkőzésnek az adta meg az extra pikantériáját, hogy a váciaknak bizonytalan ideig ez volt az utolsó hazai mérkőzésük, mielőtt november elsején bezár a helyi sportcsarnok. Így emiatt motiváltan, a hat pontjuk birtokában pedig magabiztosan várhatták a rangadót.

Nagyon intenzív, 5+1-es védekezéssel kezdtek a vendégek, volt is problémája csapatunknak a helyzetkialakítással. Csak öt percig volt szoros az állás, ezt követően ugyanis sorozatban győri találatok következtek, amire sajnos ötpercenként csupán egy-egy hazai hálózörgetés érkezett válaszul. Így mivel nagyon hamar egyértelművé vált, hogy a vendégeknek nem kell nagyobb erőfeszítéseket tenni a két pont bezsebeléséért, mindkét edző bátran és gyakran cserélt. A szünetre a vendégek meg is duplázták a mieink góljainak számát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Negyedik lett az NB II-es női együttes

Viszont a folytatást igen álmosan indította a Győr. Kuczora Csenge góljaival sikerült 5 gólra feljönni (37. perc: 13-18). Ám az edzői időkérés és fejmosás hatott az ellenfél teljesítményére, hamar visszaállt az addigi legnagyobb különbség (42. perc: 13-22). Ezt követően pedig mindkét oldalon folytatódott a gyakorlómeccs felfogás, gyakran változott a csapatok összetétele. A mérkőzés háromnegyedénél, 14-24-es állásnál volt először tízgólos fórban a vendég hölgykoszorú, majd a legnagyobb különbség 3 perccel a vége előtt, 15-28-nál alakult ki. Így a papírformának teljesen megfelelő módon, fölényes győzelemmel vitte el a pontokat a Győr.

A negyedik fordulót követően tehát maradt az előző riválisokkal szemben szerzett 6 váci pont. Legközelebb is nagyon nehéz 60 perc vár a mieinkre: a tervek szerint október 19-én szerdán este hatkor a Fradi fogadja a Praktiker-Vácot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments