Átadták a Jávorszky Ödön Kórház új tálalókonyháját

735 millió forintból újult meg a váci Jávorszky Ödön Kórház konyhája. A beruházásnak köszönhetően így be tudtak építeni egy új hűtőkamrát és 120 féle modern konyhatechnológiai berendezés is érkezett az újonnan kialakított 33 helyiségbe.

Ma a létesítmény megújult konyhájának az átadása alkalmából szerveztek egy sajtótájékoztatót, amit térségünk országgyűlési képviselője, Rétvári Bence tartott meg. Beszédét megelőzően pedig még a tálalókonyha bejárására is alkalma nyílt a helyi sajtó megjelent munkatársainak. A körbevezetés során így meg lehetett tekinteni az újonnan beszerelt modern és gazdaságos berendezéseket, mint például az ételadagok gyorsabb összeállítását segítő futószalagot vagy az edények és a tálcák tisztítását végző nagy mosogatógépet.

„A tavasz folyamán több részletben is elindult a régebbi, használaton kívüli épületeknek az elbontása, most pedig egy újabb lépéséhez érkeztünk a Váci Jávorszky Ödön Kórház korszerűsítésének, ez pedig a konyhának a felújítása volt. Több szempontból is fontos ez. Nyilván egy kórház konyhája sokkal több elvárásnak kell, hogy megfeleljen, hiszen sokféle speciális étrend, magasabb higiéniás elvárások vannak, amiknek mind meg kell felelni, illetőleg nagyon gyorsan, nagyon sok ember számára kell biztosítani az étkezést – fogalmazott a képviselő. – Ezért volt fontos ez a következő, immár többedik lépés a kórház számára. Itt egy 500 négyzetméteren megvalósuló 500 beteg és 100 fő alkalmazott étkezését megvalósító konyhának a felújítására került sor.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Mint a bejárás során kiderült, teljesen új épületgépészet épült ki, és a villamoshálózatot is felújították. De foglalkoztak a vízhálózattal, a légkezelővel és a fűtésrendszerrel, továbbá egy három állomásos ételszállító lifttel is felszerelték a helyiséget. Majd a Váci Napló kérdésére Rétvári Bence arra is kitért, hogy jelenleg hol és miként szerepel a tervek között a már évekkel ezelőtt megígért szakrendelőnek a felépítése. A politikus megerősítette, hogy továbbra is tervben van az új rendelő, de a kormányzat az ilyen fejlesztéseket „már csak a közbeszerzés és egyéb egyszerűsítés” érdekében is több munkafázisra bontja szét.

„Az első fázis az már megtörtént, ami a bontási munkálatokkal kapcsolatos. Ezeknek volt országosan és Pest megyében is egyszerűbb a beszerzése, tehát ez tudott megvalósulni, és a későbbi fázisok az első fázis befejezése után történhetnek csak meg. Így haladunk lépésről lépésre. Természetesen itt több terv is van, de sajnos a szankciók és az energiaár növekedés miatt sok áttervezésre volt szükség, de ezek már megtörténtek” – mondta. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments