Átvette díszpolgári kitüntetését Jari Ahola

Hagyományosan az augusztus 20-i városi ünnepségen adják át városunk vezetői az abban az esztendőben megszavazott díszpolgári és Pro Urbe elismeréseket. Idén az előbbi kitüntetéssel elismert Jari Aloha, finn testvérvárosunk, Järvenpää önkormányzatának korábbi munkatársa nem tudott jelen lenni az ünnepségen, így az október 19-i ülés részeként vette át Matkovich Ilona polgármestertől a díjat.

Mint ahogy a váci városvezető is megfogalmazta Facebook oldalán, Jari Ahola munkája során a fiatalok színvonalas szabadidő-szervezésében, programjaik koordinálásban vett részt. A központ feladata volt a magyar diákok finnországi tartózkodásának megszervezése is. Nyugdíjba vonulásáig, 2021-ig szervezte szinte már a kezdetektől a cserediák programot, amelynek lebonyolításában is részt vett. A váci fiatalok kiutazásának sikere az ő munkájának köszönhető. Az ifjúsági központban dolgozó önkéntes fiatalok segítségével mindig megújuló programokkal várta a vendégeket. Őszinte és tartós barátságok születtek a magyar és a finn diákok között, mely neki is köszönhető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

„34 éve, amikor megismerkedtem a váciakkal, nem gondoltam volna azt, hogy díszpolgárrá választanak majd. Ez egyrészt egy csodálatos megtiszteltetés, másrészt pedig nemcsak magaménak tudom a díjat, hanem annak a több száz vácinak is, akinek köszönhetően ez a kölcsönhatás még mindig tart” – fogalmazott az ESTV híradójának városunk új díszpolgára.

De Jari Ahola nem egyedül érkezett városunkba. A három fős finn küldöttség tagja volt még Hanna Graeffe, Järvenpää képviselő-testületének alelnöke, valamint a szintén váci díszpolgár Osmo Björkman, Järvenpää korábbi képviselője is. A kitüntetés átvételét követően a delegáció a Madách Imre Gimnáziumba látogatott rövid eszmecserére. Nem véletlenül pont ezt az intézményt választották, hiszen az iskola igazgatója, Steidl Levente is tett már hasonló célú látogatást Finnországban, illetve itt tanít Boda Mária a váci Magyar-Finn Baráti Társaság tagja. (Forrás: vac.hu, ESTV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments