Elhunyt az a férfi, aki testével védte autóját a tolvajoktól

Kritikus állapotban vitték kórházba azt a váci férfit, aki a saját autójának a motorház tetejére ugrott, mert így akarta megakadályozni, hogy ellopják a kocsiját. Egy dohánybolt elé parkolt, de nem állította le a motort, amíg bement vásárolni. Ekkor szállt be két fiatal és megpróbáltak elhajtani. A tolvajok nem jutottak messzire, egy oszlopnak csapódtak és elmenekültek. A kocsi tulajdonosa, aki egyedül nevelte két fiát, sérüléseinek következtében sajnos kedd reggelre elhunyt.

Az eset tehát azt követően történt, hogy a váci férfi bement vásárolni az egyik helyi dohányboltba. Vélhetően tényleg csak be akart ugorni valamiért, mivel le se állította kocsijának a motorját. Azonban ez a rövid idő is elég volt ahhoz, hogy két fiatal gyorsan beszálljon a járműbe és megpróbáljon elhajtani. A tulajdonos látta a tolvajokat, ezért kiszaladt és az autó motorház tetejére ugrott, így próbálta feltartani őket. A két fiatal viszont ezt észlelve se hagyott fel a tervükkel, hanem inkább a gázpedálra léptek, de nem jutottak messzire. Néhány méter után egy oszlopnak csapódtak, de sajnos úgy, hogy a tulajdonos továbbra is a kocsin volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Szerencsére egy mentőegység éppen arrafelé közlekedett, így hamar meg tudták kezdeni az ellátást. A férfi eszméletlen állapotban volt és súlyos koponyasérülést szenvedett. A helyszíni kezelés után azonnal a traumatológiai osztályra szállították. Információink szerint azonban az életét már nem sikerült megmenteni, kedd hajnalra belehalt a sérüléseibe.

A tolvajok az ütközés után elmenekültek, de a rendőrök az egyik 22 éves elkövetőt már aznap délután elfogták. Jármű önkéntes elvételének a bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a vétségével gyanúsították meg, majd őrizetbe vették. A másik sofőrt azóta is jelentős erők bevonásával keresik, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz. Ha a tolvajok bíróság elé állnak, (az első, még a tulajdonos halála előtti vádak alapján) akár 5 év börtönbüntetést is kaphatnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A váci közösségi felületeken hamar elterjedt a tragédiának a híre. A helyiek sokasága nyilvánította ki részvétét és együttérzését az elhunyt családtagjai felé. (Forrás: tenyek.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments