Feladta magát a halálos kimenetellel végződő autólopás másik elkövetője

Közvetlenül a Pest megyei életvédelem egyik őrnagyát hívta telefonon és adta fel magát az a 23 éves férfi, akit napok óta kerestek. Nyereségvágyból ölt a gyanú szerint Vácott – írja a police.hu.

A környékbeliek körében már jól ismert és heves indulatokat is kiváltott annak az október 2-án, kora reggel történt autólopásnak a híre, amely sajnálatos módon a jármű tulajdonosának a halálával végződött. Az autó tulajdonosa betért egy közeli dohányboltba, miközben járó motorú autóját az út szélén hagyta. Két, akkor még ismeretlen férfi – élve a kínálkozó lehetőséggel – bepattant a kocsiba és elhajtott volna, ám a tulajdonos észrevette. Kirohant az üzletből és a motorháztetőre hasalva próbálta megakadályozni a lopást. A sofőr kövér gázzal meglódult, áttért az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg. A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek. Közelben tartózkodó szemtanúk riasztották a mentőket és a rendőrséget. A 45 éves keszegi autótulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

Mint ahogy a Váci Napló is beszámolt róla, a rendőrök még aznap elfogták a lopott kocsiból utasként elmenekült, 22 éves váchartyáni férfit. P. Antalt jármű önkényes elvétele bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztása vétségével gyanúsították meg – beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet. Azonban mivel a kocsit vezető bűntársa csak alkalmi ismerőse volt, nagyban nem tudott hozzátenni annak az azonosításhoz, hisz alig ismerte – mondott nevet, címet, de kiderült, nem úgy hívják, és nem ott lakik.

Az éjjel-nappal adatokat gyűjtő nyomozók számára a sofőr személye másnapra kezdett körvonalazódni. A továbbra is szökésben lévő B. Györgyöt családtagjain keresztül próbálták jobb belátásra bírni, adja fel magát. Végül bátyja közreműködésével csörrent meg október 4-én délután az egyik nyomozó szolgálati telefonja, a vonal végén a 23 éves férfi volt. Közölte, hogy szeretné feladni magát, mert tudja, hogy a nyomában vannak. Megadta a címet, majd megvárta, hogy a kék lámpával zúzó életesek Nagykátára érjenek. Az elfogás, és bilincselés után a Róna utcai objektumba indultak vissza kihallgatásra. Már útközben megnyílt a rendőröknek, később, kihallgatásakor láthatóan megkönnyebbült a vallomástételtől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

Elmondta, hogy valóban el akarta vinni a járó motorral leállított autót – „vezetni szerettem volna”, tette hozzá, ám leszögezte, senkinek nem akart sérülést okozni. Védekezése szerint megijedt, amikor a tulaj a motorháztetőre hasalt, elindult, balra húzta a kormányt, majd a fék helyett a gázpedálra taposott. Az ütközések után kiszállt a kocsiból és elment. Bátyjától tudta meg, hogy keresik a rendőrök, elbúcsúzott rokonaitól, nem akart bujkálni, inkább feladta magát. Kitért arra, jogosítványa nincs, közúti forgalomban soha nem vezetett, látta, mások hogyan csinálják és azt próbálta utánozni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsította meg az őrizetbe vett B. Györgyöt, egyben kezdeményezik letartóztatását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments