Gyökértől a lombig – váci előadássorozat a fákról

Négy alkalmas, ingyenes előadássorozatot indítanak Vácon a fákról. Az alkalmakat a Magyar Faápolók Egyesületének elnöke, Lukács Zoltán egyetemi tanár tartja, aki a 2022-es Váci Zöldfesztiválon is tartott előadást a városi fákról. Ennek a nagy sikerén felbuzdulva a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület megbeszélte vele, hogy segítse hozzá a helyieket ahhoz, hogy jobban megérthessék fáikat. Így gyökértől a lombig megtudhatunk még nagyon sok mindent, 4×1,5-2 órában.

Lukács Zoltán 1985 óta foglalkozik faápolással, cég tevékenységén keresztül pedig közel harminc éves tapasztalatot szerzett a faállomány kezelésében. A faápolás és favizsgálat sok területe közül a nagyon idős fák életének meghosszabbítását, a nehéz esetek megoldását tartja a legizgalmasabb feladatnak. Kitartó munkájának egyik legnagyobb eredménye, hogy megszervezte a faápoló és favizsgáló szakmérnökképzést a Kertészeti Egyetemen. Zoltán a Magyar Díszkertész Szövetségének is vezetőségi tagja, ahol a zöldfelület gazdálkodás érdekvédelem tartozik hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Október 7-én és 21-én, illetve november 11-én és 24-én pedig ingyenes részvételi lehetőséget biztosító előadásokat fog tartani, ami során megosztja a helyiekkel szakmai tapasztalatait és tudását. Továbbá, ha a beszámoló nem bizonyulna elégségesnek, kérdéseket is fel lehet majd tenni az előadónak. Az eseménynek a váci Madách Imre Művelődési Központ 12-es terme fog otthont adni, ahol a jelzett napokon, 18 órától várnak mindenkit szeretettel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments