Ideiglenesen a Dunakanyar Kézilabda Akadémia Sportcsarnokába teszi át székhelyét a Praktiker-Vác

Bizonytalan ideig a ma megrendezésre kerülő Praktiker-Vác – Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzés lesz az utolsó mérkőzésünk, a november 1-től átmenetileg bezáró Váci Sportcsarnokban. A tervek szerint legkorábban márciusban térhetnek vissza csapataink a Sportcsarnokba, így minimum 7 NB I-es, valamint rengeteg utánpótlás bajnoki mérkőzést, és több csapatunk délutáni edzéseit kell majd máshol megrendeznünk – olvasható a Praktiker-Vác kézilabdacsapatának közleményében.

Mint ahogy a Váci Napló is beszámolt róla, a hatalmasra nőtt rezsiárak miatt Vác Város Önkormányzata is arra kényszerül, hogy kulturális, illetve sportlétesítményeket zárjon be a jövő hónaptól kezdődően. A keddi bejelentés során kiderült, a sportintézmények a legnagyobb gáz és áramfogyasztók, így sajnos lehetetlen kigazdálkodni azt a több száz millió forintot, amibe a fenntartásuk kerülne.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

„Csak az uszoda gázfogyasztásáért az új áron 83 millió forintot kellene fizetni. A sportcsarnok gázfogyasztása megközelítőleg 60 millió forintba kerülne. A stadionban a mostani áron számolva 26 millió forintot kellene fizetni a gázért. Mindhárom intézményben a gázfogyasztásnál nagyobb az áramfogyasztás, de pontos számokat csak az új szerződés megkötése után tudunk mondani, azonban intő jel, hogy csak az uszodában az elmúlt hónapokban 69 millió forinttal lett több az áramszámla” – fogalmazott Kiss Zsolt alpolgármester.

Így Vác élvonalban szereplő női kézilabdacsapatának is új pálya után kell néznie, ahol a hazai mérkőzéseit lejátszhatja. De mint ahogy a közleményükből is kiderült, látva a rezsiárakkal kapcsolatos folyamatokat, már korábban elkezdtek megoldást keresni, hogy a lehető legközelebb, a nézők előtt tudják megrendezni a következő hazai találkozóikat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

„Mivel a közelben nincs más NB I-es mérkőzés megrendezésre alkalmas helyszín, így az átmeneti időszakban, a csapataink edzéseinek már eddig is otthont adó Dunakanyar Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában fogjuk megrendezni hazai bajnoki mérkőzéseinket. A DKA Sportcsarnok befogadóképessége 120 fő, így amennyiben megkapjuk a szükséges hatósági engedélyeket, akkor a szezon bérletet vásárló szurkolóink továbbra is látogathatják majd hazai mérkőzéseinket, azonban további jegyértékesítésre (a vendégek részére kötelezően biztosítandó 10 %-on felül) már nem lesz lehetőségünk” – írják.

A decemberben esedékes Európa Liga selejtező Váci Sportcsarnokban történő megrendezésének engedélyezésére azonban ígéretet kapott a csapat az Önkormányzattól, így a tervek szerint egy napra átmenetileg újra kinyithat majd a Sportcsarnok. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments