Járda épül a deákvári Landerer utcában

Az utóbbi évtized legnagyobb járdaépítése kezdődött meg a napokban Deákváron, a Landerer utcában, ahol mintegy 245 méter hosszan létesül a Szivárvány utcáig egy járda, amely biztonságossá teszi a gyalogosok közlekedését – írja a vac.hu.

Évtizedekkel korábban ez az utca a város peremén húzódott, mostanra azonban jelentős átmenő forgalom zajlik rajta és a mellette felépült társas házakból most is sok gyerek jár erre a közeli iskolába menet. A környéken lakók gyalogosan eddig csak az úttestet használva tudták megközelíteni a városrész központját. Az önkormányzat most ezt a helyzetet orvosolja. Tótváradi-Nagy Bence, a körzet képviselője az elmúlt héten tartott fórumot, ahol megismerhették a terveket az ott élők.

„Néhány évtizeddel ezelőtt a Landerer utca az egyik utolsó utcája volt a városnak, azóta már egy komoly gyűjtőúttá vált, mind az autós, mind pedig a gyalogos forgalom jelentős ezen a szakaszon” – mondta a helyszínen a képviselő. Majd Facebook oldalán hozzátette: Az itt élők régóta kérték, hogy létesüljön biztonságos járda az utcában. Így a 2019-es kampányígéretének megfelelően, a napokban megkezdődött az utcai járda építése.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Az elmúlt hónapokban folyamatosan zajlottak fejlesztések a deákvári körzetekben. Újrafestették a játszóeszközöket, kandelábereket és padokat, parkolókat festettek fel és alakítottak ki. A mostani járdaberuházás közel tíz millió forintba kerül az önkormányzatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments