Játszóeszközökkel bővültek az óvodák

A váci gyermekintézmények folyamatos fejlesztése, felújítása mellett az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a létesítményekben található játszóeszközök bővítésére is. Három óvodában pénteken nem kevesebb, mint összesen húsz darab újonnan telepített kültéri játékról számoltak be a városvezetők – írja a vac.hu.

A fejlesztések összefoglalásaként Matkovich Ilona hangsúlyozta: az infláció és a rezsi növekedése ellenére a váci gyermekek komfortjára kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat. Az épületek karbantartása, felújítása mellett ezért folyamatosan bővül az intézmények játékparkja is. A Kertész utcai, a Nyár utcai és a Deákvári főúti óvodában 15 millió forint értékben vehettek birtokukba új rugós játékokat, hintákat, egyensúly- és mozgásfejlesztő eszközöket a gyermekek. A polgármester szólt arról is, hogy megkezdődik a napelemes bővítés és folytatódnak a tetőfelújítások is a város gyermekintézményeiben. A három óvodában megvalósult fejlesztés részleteit Ferjancsics László, Inotay Gergely és Rozmaring Sándor ismertette.

A Kertész utcai oviban Ferjancsics László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, korábbi képviselőségei alatt a város nagy gondot fordított arra, hogy a környékbeli játszóterek megújuljanak és újak létesüljenek. Kiemelte: eljött az ideje, hogy az óvodaudvarok játszóeszközeit is fejlesszék, emiatt fogalmazott meg javaslatot az intézmény vezetésével egyetemben a beszerzendő játszószerekre. Hozzátette, az új eszközök biztonságosabbak is, mint a korábbiak.

Bakos Istvánné, Somogyi-Nagy Réka és Terék Ágnes intézményvezetőktől megtudtuk, hogy a korábbi évekkel ellentétben ezúttal sokkal nagyobb értékben kaptak udvari játékokat, amiért köszönetület fejezték ki az önkormányzatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments