Közel 9000 fiatal végzett önkéntes munkát az elmúlt hétvégén

Nem csökkent a lelkesedés az önkénteskedés iránt: nyolcezren jelentkeztek, de végül ennél is többen, közel 9000-en vettek részt október 6. és 9. között a 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl. 100 településen több mint 200 ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg ezen a hétvégén az erdőtelepítéstől elkezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen az idősotthon lakóival szervezett közös programokig – írja a vaciegyhazmegye.hu.

Környezetünk megszépítésére sokan vállalkoztak: virágültetés, temetők rendezése, templomok takarítása, plébániakertek rendezése, dióverés, óvodák és iskolák dekorálása, udvari játékok felújítása, padok lefestése, tájházfelújítás és még hosszan folytathatnánk a sort, mennyi minden valósult meg idén is ezalatt a 72 óra alatt, amikor ismét összefogtak a fiatalok és megmutatták, hogy mennyi mindenre képesek együtt.

A váci egyházmegyében többek között a gödöllői premontreiek jelentkeztek a meghirdetett akcióra, szemétszedéssel. Vecsésen a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia közössége segített takarítással, kertrendezéssel, valamint Csömörön a Tanoda vett részt a hétvégi önkénteskedésben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az önkéntesek közösen megélhették, hogy tanúi vagyunk Isten figyelmes szeretetének („Ti vagytok erre a tanúk” – Lk 24,48). Segíteni egymást alapvető emberi érték, ami örömet ad annak is, aki segít és annak is, akin segítenek. Erről az örömről tettek tanúságot a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntesei! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments