Lezajlott a zebegényi időközi polgármesterválasztás is

Két szavazatnyi különbséggel zárult a zebegényi időközi polgármesterválasztás az első két helyezett között. Jelen állás szerint Parádi Katalin lesz a település új vezetője, de a szoros eredmény miatt még könnyen újraszámlálásra is sor kerülhet.

Júniusban többek között a Váci Napló is beszámolt róla, hogy egészségi állapota és gyógyulása várható elhúzódása miatt lemondott polgármesteri posztjáról Hutter Jánosné. A zebegényi településvezető 10 évig volt a dunakanyari község élén, őt pedig ideiglenesen az alpolgármester, Ferenczi Ernő Ervin váltotta. A helyi választási bizottság október másodikára írta ki Zebegényben az időközi polgármester választást és végül négyen is előreléptek a polgármesteri székért. Egyaránt függetlenként indult el dr. Bíró Gyula György, Parádi Katalin, Krebsz Gábor és Faludiné Kmetty Éva is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A szavazás végeredményét látva pedig elmondható, hogy két jelölt között alakult ki egy kimondottan szoros verseny: a Krebsz Gáborra (160) és Parádi Katalinra (162) leadott szavazatok számának az esetében végül mindössze két szavazatnyi különbséget számoltak össze a számlálóbiztosok. Jelen állás szerint így női polgármestere lesz a községnek.

Tehát mivel ellenfele még kérvényezheti az újraszámlálást, az új polgármester személye még nem vált biztossá, az azonban kiderült, hogy a dunakanyari település polgárainak egy jelentős része a radikális változások mellett tette le a voksát. Ugyanis Parádi Katalin bemutatkozásában több ízben is a jelenlegi vezetést bírálva, a korrupció felszámolása mellett foglalt állást. Mint írja, irtózik annak a gondolatától is, hogy beálljon bólogatni vagy sötét ügyek irataira tegye az aláírását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

„Engedjék meg, hogy megtegyem azt, amit a többieknek sokkal nehezebb megtenni, mint nekem: elszámoltatni azokat, akik Zebegényt a vészkorszakba kergették, akiknek a lelkén szárad a 900 milliós pályázat elvesztése. Nem pénzről beszélek, álmokról beszélek! Olyan emberek ülnek a testületben, akik hiúságból, sértett dacból belementek egy végtelen és keserű perbe, és aminek az lett a következménye, hogy elvesztettük az álmunk, Zebegény megújulását” – írja.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments