Matkovich Ilona: Vác egy igazi vonzó kisváros, a Duna közelségével

Turisztikai szakemberek, a szakmában jártas újságírók már jártak korábban Vácon, most Magyar Beutaztató Utazási Irodák Szövetségének (MABEUSZ) tagjai látogattak városunkba. A nem titkolt cél az volt, hogy hírét vigyék településünknek, és tovább növekedjen a turizmus – írja a Váci Hírnök.

Kedden délelőtt az Adullám Kávézóban indult a napja a csapatnak, ahol először Kelecsényi Ágnes, a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. vezetője, majd Matkovich Ilona polgármester üdvözölte a látogatókat. A városvezető arról beszélt, úgy érzi Vácon megvannak az alapok arra, hogy a turizmust és a kultúrát magas szinten működtessék. Ennek egy fontos szereplője lett Kelecsényi Ágnes, akinek a kitűzött célok ugyanolyan fontosak, mint a város vezetésének. „A pandémia hatása, bár Vácon is érződött, egyetlen szálláshelynek sem kellett bezárnia” – hangsúlyozta Matkovich Ilona, aki szerint Vác egy igazi vonzó kisváros, a Duna közelségével. Emellett egy egyházi turisztikai központ is, ami szintén vonzóvá teszi sokak számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

„Aki megérkezik Vácra, az két lélegzetelállító helyszínt talál. A váci dómot és a körülötte levő iskolákat, a püspöki palotával, és a főteret. Ez a város attól ilyen, hogy élt itt egy Migazzi püspök, aki Mária Teréziával nagyon jó barátságot ápolt és bármennyire is furcsa, ez a város a mai megjelenését annak köszönheti, hogy a császárnő egy hetet töltött Vácon” – mondta a polgármester.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy 2022-ben a rendezvények hatására nagy számban nőtt a vendégéjszakák száma. Elmondta azt is, hogy fontosnak tartja, hogy minden társadalmi csoport megmozduljon Vácon. A csapat tagjai az Adullám Kávézóban megkóstolhatták a Mária Terézia Melage-ot, majd megnézték városunk nevezetességeit, a múmiákat és a Sajdik Gyűjteményt, és végül a Püspöki Palotában szakmai találkozón vettek részt, ahol megismerkedhettek váci és a környékbeli turisztikai szolgáltatókkal. Köszöntötte őket Marton Zsolt megyéspüspök is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments