Mától már csak a számlálóbiztosokon keresztül lehet részt venni a népszámláláson

A mai nappal lejárt a népszámlálási kérdőív online kitöltésének a lehetősége. Innentől már csak személyesen van lehetőség részt venni, az egyébként kötelező adatgyűjtési folyamatban.

Mint arról korábban a Váci Napló is beszámolt, a vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra. A nagy érdeklődésre való tekintettel így szerda 10 óráig meghosszabbították a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát. A mai nappal azonban ez az utolsó utáni határidő is lejárt.

A hivatal az elmúlt hetekben többször is nyomatékosította, hogy minél többen töltik ki önállóan, online a kérdőívet, a számlálóbiztosoknak annál kevesebb háztartást kell személyesen felkeresni, amivel rengeteg időt és energiát lehetett megtakarítani. Adataik szerint ezekre a felhívásokra az érintettek több mint 60%-a hallgatott is, és ebben a számban még nem szerepelnek azok, akik az utolsó pillanatra hagyták a kitöltést.

Azokat a háztartásokat, amelyek ma, délelőtt 10-ig nem töltötték ki online a kérdőívet, a következő hónapban az e célból kijelölt 28 ezer számlálóbiztos egyike keresi majd fel. Mint ahogy a KSH is közölte, a népszámlálás helyi előkészítéséért és az adatfelvétel végrehajtásáért a települési, a fővárosban pedig a kerületi önkormányzatok jegyzői felelnek, a KSH szakmai felügyelete és támogatása mellett.

A mindenki számára kötelező adatszolgáltatás újabb, november 20-ig tartó fázisáról részletes tájékoztatás az alábbi linken olvasható: https://nepszamlalas2022.hu/szamlalobiztosok ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments