Megszólalt a Mi Hazánk a Csányi körúti baleset ügyében

A Csányi körúti baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt a Mi Hazánk Mozgalom. A párt Pest megyei elnöke cigánybűnözésről beszélt az esettel kapcsolatban és arról, hogy véleménye szerint az igazságszolgáltatás jelenleg a hétköznapi emberekkel szemben a bűnözőket védi.

Mint ahogy a Váci Napló is beszámolt róla, október 2-án, kora reggel egy tragikusan végződő autólopás történt a Dr. Csányi László körúton. Az eset azt követően történt, hogy egy 45 éves keszegi férfi bement vásárolni az egyik helyi dohányboltba. Vélhetően tényleg csak be akart ugorni valamiért, mivel le se állította kocsijának a motorját. Azonban ez a rövid idő is elég volt ahhoz, hogy két fiatal gyorsan beszálljon a járműbe és megpróbáljon elhajtani. A tulajdonos látta a tolvajokat, ezért kiszaladt és az autó motorháztetejére ugrott, így próbálta feltartani őket. A volán mögé beülő fiatalt állítólag ez a tett annyira megrémisztette, hogy ijedtében véletlenül a gázpedálra lépett a fék helyett. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg. A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek, a közelben tartózkodó szemtanúknak kellett riasztani a mentőket és a rendőrséget. Az autótulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Elmondható, hogy a helyieket nagyon megrázták és felzaklatták a történtek. A váci közösségi felületeken hamar elterjedt a tragédiának a híre és a bejegyzések alatt kommentelők sokasága nyilvánította ki részvétét és együttérzését az elhunyt családtagjai felé. Ezen felbátorodva dönthetett úgy a Mi Hazánk Mozgalom Pest megyei elnöke, Bartha Barna, hogy egy, a baleset helyszínén megtartott sajtótájékoztatón hangot adjon a cigánybűnözéssel kapcsolatos aggodalmainak.

„Az a helyzet, hogy mi nemzeti érzelmű emberek és a Mi Hazánk Mozgalom tagjai tudjuk, de mégis újra és újra el kell mondanunk, hogy természetesen nem minden cigány bűnöző. Egy vékony réteg tanul, zenél, megpróbál normális életet élni. Igen, őket tisztelet kell, hogy övezze, tisztelet jár nekik. De ez azt jelenti, hogy nem mondhatjuk ki, hogy ez az ország már nem bír élni a cigánybűnözéstől? – kezdte meg a tájékoztatót a politikus. – Elég volt abból, hogy mindig elpróbálják tusolni az ilyen ügyeket, hogy mindig félre próbálják vezetni a közvéleményt és a hétköznapi embereket. Kérem szépen, én azt gondolom, hogy az az életforma, amelyet mintaként látnak a cigánygyerekek az elfogadhatatlan.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Elmondta, hogy a Mi Hazánk Mozgalom szerint ki kellene szervezni a gyerekeket az olyan körülmények közül, amelyek rossz mintát mutatnak nekik és a bűnözői életre neveli őket. Szerintük ezekből a fiatalokból hasznos állampolgárok és hasznos emberek válhatnának és a társadalomnak szüksége lenne erre a rétegre, de nem így, ahogy most prezentálják magukat. Továbbá véleménye szerint a „nevelhetetlen börtöntöltelékeket” olyan körülmények közé kellene helyezni, hogy onnan többet ne tudjon visszakerülni a társadalomba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments