Novembertől elérhető a 17 éves magyar tervező által Megálmodott LEGO® ideas csocsóasztal

Hamarosan a rajongók is kézbe vehetik a magyar Fehérvári Donát által tervezett LEGO® IDEAS Csocsóasztal szettet. A várva várt készletet bemutató videóban Thierry Henry és Marcus Rashford válogatott futballsztár méri össze erejét csocsózásban – olvasható a cég közleményében.

A LEGO Csoport bemutatja az új LEGO Ideas Csocsóasztal készletet, amit egy 17 éves magyar LEGO rajongó, Fehérvári Donát tervezett a foci szerelmeseinek, akik most a góloktól és kihagyott helyzetektől kezdve, a stadionban visszhangzó szurkolásig mindent megépíthetnek és átélhetnek ennek a népszerű játéknak a kockákból összeálló változatával.

A teljesen működőképes csocsóasztal tervét tavaly februárban töltötte fel Donát a LEGO IDEAS oldalára, ahol a We Love Sport! felhívás keretében olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a LEGO rajongók kifejezhették a sport iránti szeretetüket. Onnan kezdve pedig egyenes volt az út a megvalósításig, hiszen az általa megálmodott modell bizonyult a leginspirálóbbnak nem csak a többi LEGO rajongó, de a LEGO tervezői számára is, akik végül a tervek valódi készletek formájában történő megvalósításról döntenek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hasznos tanácsok a visszaváltható palackok leadásához

A LEGO IDEAS Csocsóasztal készlet sokszínű minifiguráival a világ minden táján játszó focisták és szurkolók előtt tiszteleg. Összesen 22 különböző játékos és szurkoló minifigura építhető meg, melyekhez sokféle megjelenés, hajviselet és arckifejezés közül választhatunk. A szett amellett, hogy ideális dekoráció, hordozható méretének köszönhetően tökéletesen alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük barátainkhoz vagy otthon játsszunk vele.

A fiatal magyar tervező által elkészített modellt a LEGO tervezője, Antica Bracanov öntötte végső formába, aki kiemelte: „Ami igazán lenyűgözővé teszi a LEGO IDEAS Csocsóasztal szettet az az, ahogyan az építők játék közben átélhetik a sport egyesítő szellemét. Donát terve azt az érzelmi hullámvasutat tükrözi, melyet a szurkolók élnek át a futballmérkőzések nézése közben. A LEGO Csoportnál hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy életre kelthettük ezt a készletet, mely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a stoplisokat kockákra cserélve vegyenek részt kedvenc játékukban.”

Az új, teljesen működőképes csocsóasztalt elsőként a világbajnok futballikon Thierry Henry és a Manchester United, valamint az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford próbálta ki – akik egy közös videóban mérték össze minifigura-csapataik erejét. A meccs kezdete előtt mindkét játékos megépítheti a saját öt fős csapatát, valamint a lelátón helyet foglaló csapattársakat és szurkolókat. Ehhez több, mint 60 különböző elem áll rendelkezésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hasznos tanácsok a visszaváltható palackok leadásához

Thierry Henry így nyilatkozott a készlet kapcsán: „Pályafutásom során mindenhol futballoztam, ahol csak el lehet képzelni – a kertemtől egészen a stadionokig – most pedig a LEGO IDEAS Csocsóasztal készletével tehetem ugyanezt! Ennek a készletnek pont az a lényege, hogy összehozza az embereket – ugyanúgy, mint a sport, és hogy újraértelmezze a játék élményét a rajongók számára szerte a világon. Izgatott vagyok, hogy láthatom, hogyan hozza össze az embereket szerte a világon ez az új LEGO szett, miközben a kockáknak köszönhetően megtanulnak csocsózni.”

A kultúrát, a kreativitást és a játékot egyesítő új LEGO IDEAS Csocsóasztalt a LEGO For The Joy of Play kampány részeként október 29-30-án mutatják be Párizsban. A kétnapos rendezvényen LEGO csocsó versenyt szerveznek, valamint az inspiráló előadók mellett még jobban meg lehet ismerkedni a LEGO kockák világával a különféle mozaikokon és szabad építési kihívásokon keresztül. Thierry Henry és a készlet magyar megálmodója, Fehérvári Donát is részt vesz a nagyszabású eseményen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hasznos tanácsok a visszaváltható palackok leadásához

A LEGO IDEAS Csocsóasztal 2022. november 1-től lesz elérhető a LEGO Store üzleteiben és a ww.lego.hu oldalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments