Nyílt napot tartottak a hajléktalan szállón

Ebben az évben ismét kinyílt a váci hajléktalan szálló kapuja, hiszen nyílt napot hirdettek hétfőre. A rendezvényen nem csak a bent menedéket találók, hanem más szociális területe szakemberei is, önkormányzati képviselők, helyi tisztségviselők is részt vettek.

A megjelenteket Vincze Rita, az intézmény vezetője köszöntötte, majd átadta a szót a Váci Család- és  Gyermekjóléti Központ vezetőjének, Járja Andreának, aki elmondta: Nem véletlenül erre a napra szervezték programjukat. Az ENSZ közgyűlése 1992-ben október 12-ét, a Szegénység elleni küzdelem világnapjának nyilvánította, amelybe bele tartozik a hajléktalan gondozás is.

„Azt gondolom, hogy nagyon nehéz mind az itt dolgozóknak, mind a hozzánk becsöngetőknek megélni a mindennapokat. Az intézmény falai között egy nagyon jó közösség alakult ki, és igyekszünk úgy segíteni a hozzánk fordulóknak, hogy vidáman, jó érzéssel kezeljék a nehézségeket, amelyeket ebben az élethelyzetben, – reményeim szerint átmenetileg – kell elviselniük” – mondta és köszönetet mondott kollégáinak.

Megszólalt a rendezvény fővédnöke Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ vezetője is. Arról beszélt, hogy most nehéz helyzet elé néznek a hajléktalanokkal foglalkozó intézmények.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

„Nem úgy fogunk bele menni ebbe a télbe, mint ahogy korábban. Mondhatnám azt is, hogy rendkívüli időket fogunk élni, de már tavaly és tavaly előtt is rendkívüli időket éltünk. Reméljük ezt is túl fogjuk élni” – mondta, utalva a rezsi árak emelkedésére.

A délelőtt folyamán előadást tartottak az Utcáról Lakásba Egyesület munkatársai, majd a Kutyaduma Központ bemutatóját láthatták és musical részletek hallhattak a vendégek. A rendezvény végül közös bográcsos ebéddel zárult. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments