Rendkívüli testületi ülés: a télen se maradnak tesi óra nélkül a szérűskerti diákok

Rendkívüli ülésre hívták össze péntek reggel Vác Város Önkormányzatának képviselőtestületét. Két sürgető kérdésben kellett döntést hozni: a Széchenyi utcai japán díszcseresznye fasor pótlásáról és az energia megtakarításra vonatkozó intézkedések módosításáról.

A héten nagy felhördülést keltett a helyi közösségi felületeken a váci vasútállomással szembeni beteg fáknak a kivágása. Néhány, a helyi zöld felületek sorsát a szívén viselő lakos hamar kifejezte az aggodalmát, illetve a nemtetszését és képekkel illusztrálva felhívták a figyelmet a véleményük szerinti pusztításra. A kedélyeket az a város honlapján megjelent írás se tudta megnyugtatni, amelyik végül a munkálatok tényleges indokáról és a régi növények pótlásáról tájékoztatott. Így a rendkívüli testületi ülésen is folytatódott a vita az esettel kapcsolatban.

Az ellenzéki képviselők az intézkedés megkésettségét és a kommunikáció hiányát nehezményezték, illetve volt, aki az újonnan elültetendő fák gondozásának a nehézségei miatt fejezte ki aggodalmát. Véleményük szerint szakszerűtlen munka zajlik a területen. Elsőként Kiss Zsolt alpolgármester válaszolt nekik és elmondta, hogy a munkálatok célja egy egységes és egészséges növényekből álló fasort kialakítása. Majd hozzátette: teljes mértékben egyetért azzal, hogy úgy kell végrehajtani ezeknek a fáknak a cseréjét, hogy a jövőben is életképesek maradjanak, megmaradjanak ezen a területen. Hozzászólásában Ferjancsics László alpolgármester is megerősítette az előtte felszólalót abban, hogy ez egy szükséges beavatkozás, ami már régóta váratott magára. Ezek után így a testület egyhangúlag megszavazta a napirendi pontot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Végül egy hosszas egyeztetéssorozatot követően a grémium elé kerülhettek és el tudták fogadni azokat a határozati javaslatokat is, amik alapján kiderült, hogy a korábbiakkal ellentétben a váci stadiont és az uszodát december elsejétől, míg a művelődési központot december 19-étől fogják bezárni előreláthatólag 2023. március 12-ig. Illetve örömteli fejlemény, hogy bár a sportcsarnok továbbra is november elsejétől fog zárva tartani, de az intézményi fenntartók hozzájárulásával a Madách Imre Gimnázium és a Bernáth Kálmán szakképző iskola testnevelési óráit is meg lehet majd tartani az előre egyeztetett időpontokban.

„Feltehetően ezek a témák folyamatosan napirenden lesznek, hiszen minden hónapban próbálunk majd valamilyen megoldást találni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az egész télre sikerülni fog. Most egyelőre a novembert nagy örömünkre sikerült így megoldani, hogy nyitva maradjanak a sportintézmények” – zárta az ülést Matkovich Ilona polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments