Szombaton indulnak a sárkányhajósok az Ördögi Körre

Már csak egy esemény maradt hátra, a hagyományosan októberben megrendezésre kerülő Ördögi Kör (66,6km), ahol elhivatott sárkányhajósok indulnak neki a Szentendrei-sziget megkerülésének.

Eltelt ismét egy szezon, lassan vége a szabad vízi evezéseknek. A Dunai Sárkányok Vác Egyesület tizennegyedszer szervezi meg a Szentendrei-sziget kerülő vízi teljesítménytúráját. A sárkányhajósok hosszú távú viadala egyben a Magyar Sárkányhajó Szövetség záró eseménye, így az „Ördög Kör” tesz pontot az évadra. Rendezvényük a tavalyi évtől nemzetközivé vált. Idén két szlovák résztvevőt láthatnak vendégül a Dračia Légia Trenčín, és a Dračia Légia Trenčín 2012 egyesület bátor tagjait.

Magyar nevezőik a dunaújvárosi Dragonsteel SE, a Dunakeszi Sárkánylégió, a Tatai Hódy SE, egy vegyes csapat Tata-Vadlibák-Győr összeállításban, és természetesen a váci csapat. Néhányan outrigger kenuban is nekivágnak a távnak. A sárkányos rajt 9:30-kor lesz, a csapatok érkezése 16 órától várható. Szlogenjüket a „Garantáltan fájni fog” ebben az évben is betartják!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments