Tizenegyedszer is megrendezték az Ördögi kört

Nem 2022 lesz a legemlékezetesebb éve a váci sárkányoknak, mégsem lehetünk elégedetlenek. A két járványos esztendő után csapatunk taglétszáma nőtt, a járvány komolyabb következményei is elkerülték közösségünket. Lehet, hogy a mindennapos testedzés segített? Természetesen a kérdés költői – Szabó Miklós írása.

Az idei szezonban zömmel itthon versenyeztünk, mivel a két nemzetközi versenylehetőség túl költségesnek bizonyult a csapat számára. Itthon viszont hoztuk a formánkat. A Magyar Sárkányhajó Szövetség által rendezett hosszú távú (Baja), a kishajós, és a nagyhajós magyar bajnokságon (Fadd-Dombori) eredményesen szerepelt egyesületünk.

Azért nemzetközileg is sikerült öregbítenünk Vác hírnevét. Részt vettünk a Trencséni Y hosszú távú versenyen júniusban, majd augusztus elején a Cseh, és Szlovák közös bajnokságon, ahol komoly mezőnyben több érmet is nyertünk. Büszkék vagyunk arra, hogy október 22-én tizennegyedszer is megrendeztük az „ÖRDÖGI KÖR” elnevezésű 66,6 kilométeres Szentendrei-sziget kerülő túra versenyünket hét csapat, és néhány egyéni teljesítővel. Jövőre 15 hajóra készülünk! Az esemény már második éve nemzetközi vált. Az idén két szlovák egység is rajthoz állt. A megnyitót megtisztelte Dr. Alt Gyula a váci szlovák önkormányzat elnöke, és Tóváradi-Nagy Bence a váci önkormányzat képviselője.

A versenyen a nem éppen ideális alacsony vízállást kiegyenlítette az előre beígért rossz idő helyett beköszönő „indián nyár”. A mezőny eleinte együtt haladt, majd három hajó meglépett, és csak az alsó spicc után kezdett kialakulni a mezőny. Élre állt a dunaújvárosi Dragonsteel SE, és az első pozíciót már nem engedte ki a kezéből, őket üldözte a szintén győzelemre hajtó  Dracia Legia Trencsénből, a harmadik pozíciót Dunai Sárkányok Vác csapata ragadta magához. A többiek innen már csak a teljesítésre koncentráltak. Hárman Tatáról, Kreznár Mónika, Janovszky József, és Kővári Károly tizennegyedszer teljesítették a verseny távot! Le a kalappal előttük.  Minden résztvevőnek gratulálunk, reméljük, jövőre sem kell megváltoztatni a szlogenünket, hogy „Garantáltan fájni fog!” A XV. „Ördögi Kört” 2023. október 21-én, szombaton rendezzük.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Eredmények:

  1. Dragonsteel SE 06:29
  2. Dracia-legia Trenčín 06:37
  3. Dunai Sárkányok Vác 06:43
  4. Dracia-legia 2012 Trenčín 06:55
  5. Dunakeszi Sárkánylégió 07:01
  6. Vadlibák-Győr-Tata 07:44 ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments