Továbbra is ingyenesen igényelhetők a látássérült embereket segítő szoftverek

Folytatódik a NISZ Zrt. 2018-ban indított ország licenc programja, amelynek keretében 2024. június 30-ig az Informatika a Látássérültekért Alapítványon keresztül minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült állampolgár ingyenesen juthat hozzá a legnépszerűbb képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek legújabb magyar nyelvű változatához. Ez a lehetőség ma a világon összesen három országban áll a látássérült emberek rendelkezésére – olvasható közleményükben.

Az informatika minden látássérült embernek nélkülözhetetlen segítség a tanulás, illetve a munka területén és a mindennapi életben egyaránt. Éppen ezért számukra is nagy segítséget jelent, hogy ők és családtagjaik, valamint az őket oktató, foglalkoztató cégek, intézmények és segítő szakemberek 2024. június 30-ig térítésmentesen igényelhetik a legnépszerűbb képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverek licenceit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  15 kategóriában adták át a Street Kitchen Guide díjait – Vácról a Lujza & Koriander csapata is bekerült Street Kitchen Food Guide-ba

Kormányzati cél, hogy az akadálymentesítés révén a látássérült felhasználók is kezelni tudják az online felületeket, valamint az elektronikus ügyintézést támogató honlapokat. Az állam által biztosított ingyenes szoftverek használata 2018 óta már közel 8000 látássérült állampolgár számára könnyíti meg folyamatosan a munkavégzést, a tanulást és a digitális térben történő tájékozódást. A NISZ Zrt. fontosnak tartja, hogy az általa kínált korszerű infokommunikációs megoldásokkal hozzájáruljon a fogyatékkal élő emberek mindennapjainak megkönnyítéséhez és biztosítsa számukra az interneten elérhető fontos információkhoz való hozzáférést, valamint a kényelmes, elektronikus ügyintézés lehetőségét.

„Fejlesztéseinkkel folyamatosan arra törekszünk, hogy a földrajzi távolságok vagy a fizikai nehézségek a fogyatékkal élő emberek számára is egyszerűen áthidalhatók legyenek. Éppen ezért kiemelt társadalmi feladatunknak tekintjük az akadálymentesítést, a képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek ingyenes biztosításával pedig továbbra is segíteni szeretnénk látássérült embertársainkat az informatika világában” – mondta el az ország licenc program meghosszabbítása kapcsán Dr. Kovács Zoltán, a NISZ Zrt. vezérigazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Minden, amit tudni kell az elektromos roller biztosításról

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (INFOALAP) eddig több ezer Magyarországon élő látássérült ember számára tette láthatóvá a világot korszerű számítógépek, képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával. Az alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek a http://www.infoalap.hu/orszag_licenc weboldalról tölthetők le. Aktiválásuk a NISZ Zrt. által üzemeltetett https://akadalymentes.magyarorszag.hu/ weboldalon található egyszerű űrlap kitöltésével kezdeményezhető és az igénylést követően e-mailben kapott hitelesítő kóddal elvégezhető.

A szoftverek telepítésével, illetve használatával kapcsolatos kérdések esetén az Informatika a Látássérültekért Alapítvány munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a +36 (1) 273-3188-as és a +36 (70) 295-9288-as ügyfélszolgálati telefonszámon vagy a helpdesk@infoalap.hu e-mail címen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments