Újabb váci pályázatokat utasítottak el

Nincs változás a váci önkormányzat által beadott pályázatok elbírálási gyakorlatában. Ismét két fontos, a váci emberek érdekét szolgáló támogatás elutasításáról értesítették a városvezetést – írja a vac.hu.

A Magyar Államkincstár Központtól kapott értesítés szerint a Márvány tér megújítására kért bruttó 270 milliós, illetve az Újhegyi úti óvoda korszerűsítésére benyújtott bruttó 459 milliós váci kérelem forráshiányra hivatkozva elutasításra került.

További három esetben már több hónapja elküldte pályázatát a hasonlóan a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében meghirdetett lehetőségre az önkormányzat. Mindezidáig azonban ezekre – a Kerékpáros turisztikai fejlesztés, a Deákvári főtér útszakasz felújítása, a Diófa úti, a Nyár utcai óvoda, illetve az Arany János utcai Idősek Otthona energetikai felújítása – nem érkezett válasz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Emlékezetes, hogy a város fejlesztésére, illetve a felújításokat célzó projektek támogatására benyújtott váci pályázatokat már korábban is sorra elutasították. A legkirívóbb példa: a belterületi utak javítására kiírt pályázat esetében városunk az elutasítottak 5%-ában volt! Annak ellenére, hogy kétszer is előnyt élveztek a tömegközlekedést lebonyolító közutak. A Rádi útra két évben is beadott váci pályázat így sem kapott egyetlen fillért sem az államtól, ezért mintegy 150 milliós önerőből újíttatta fel a nagyon rossz állapotú utat a város. Mindezt úgy, hogy az útfejlesztésekre szánt évi százmilliós gépjárműadót a kormány elvette az önkormányzatoktól. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments