Újabb zöld társasjátékot adtak át a Csányi körúti óvodában

Évekkel ezelőtt egy erdei világot bemutató tanösvénnyel bővült a Csányi körúti óvoda, ahol 80 kisgyermek tölti mindennapjait. Ezúttal egy udvari társasjátékhoz nyertek hozzájárulást a Duna-Dráva Cement Kft-től. A környezettudatos vállalkozás több mint tíz éve hívta életre Vácon is a Zöld Megoldás Pályázatot, amelynek keretében közoktatási intézmények pályázhatnak szemléletformáló fejlesztésekre – írja a vac.hu.

„Most is valami egyedülálló, különleges alkotás született. Az interaktív foglalkoztatóval szeretnénk elérni, hogy a gyermekek esős időben is levegőn lehessenek, miközben a város nevezetességeivel ismerkedhetnek meg. Ezt a témát nehéz közel hozni a gyermekekhez, de a társasjáték kiváló lehetőség a Vác várossal kapcsolatos ismeretek bővítésére. A játékot több szinten lehet játszani, így minden korcsoport számára érdekes” – mondta a projekt átadóján Bundik Attiláné a tagóvoda vezetője.

Évről-évre fantasztikusabbnál fantasztikusabb projekteket avathat fel a DDC Kft – hallhattuk Guth Zoltántól, a cég kommunikációs vezetőjétől.

„Az elmúlt több mint 10 év alatt most már több mint 60 projektet adhattunk át több mint 70 millió forintos támogatásból, és természetesen megyünk tovább, tehát az idei évben is meghirdettük a kezdeményezést” – mondta. Hozzátette: az elmúlt 2-3 év koronavírussal terhelt időszakában megtanultuk azt, hogy a zárt terekből nagyon jó lehetőség, hogy ha a gyerekek, felnőttek, óvodások ki tudnak egy kicsit szabadulni, ameddig az időjárás lehetővé teszi.

A pályázatokat minden évben egy bírálóbizottság értékeli. A rendezvényen jelen volt a bizottság elnöke, Vácy Károly is.

Az intézmény fenntartója az önkormányzat. A város nevében Inotay Gergely alpolgármester mondott köszönetet a cégnek azért, hogy évről-évre kiírja ezt a pályázatot.

„Ebbe a projektbe a város is némi támogatást tett bele, de valóban, a pénz önmagában nem elég. Kell egy nagyon jó ötlet, egy nagyon jó pályázat, amit szeretnék Bozó Szilvia szülőnek megköszönni. Kell egy olyan befogadó óvoda hozzá, amelyik nemcsak nevében zöld, hanem a pedagógiai programja minden szegletében, tartalmában demonstrálja, bizonyítja zöld voltát” – mondta.

Az óvodában egyébként Frakk- és madárbarát program is működik, és Örökös zöld óvoda címmel is rendelkezik az intézmény.

Kovács Ágnes, a Kisvác-Középvárosi Óvodák vezetője is köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a projekt megálmodásában, megvalósításában.

„Kell egy cég, egy szponzor, aki fontosnak tartja a környezettudatosságot és áldoz is az ötletek megvalósításáért. Kellett egy szakmai tudással rendelkező bíráló bizottság, akik meglátták a lehetőséget az óvodás korosztályban, és úgy gondolták velünk együtt, hogy érdemes támogatni ennek a korosztálynak a nevelését is. Kellett egy pályázatíró, aki segített formába önteni az ötleteket, és nem utolsó sorban kellett egy ötletgazda, aki megálmodta azt, ami most itt megvalósult, és természetesen kellett egy nagyszerű csapat ahhoz, hogy ez az álom megvalósulhasson, akik megépítették, megfestették, elkészítették ezt a remek játszóhelyet a gyermekek számára” – mondta.

Az intézmény óvodásai kis műsorral köszönték meg az új interaktív foglalkoztatót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments