Vác is hozzájárult a donaueschingeni őszi fesztivál sikeréhez

„Először látogattam Donaueschingenbe, Vác német testvérvárosába, mint polgármester. Már korábban jártam ugyan itt, de akkor még mint képviselő” – számolt be németországi látogatásáról Matkovich Ilona a Facebook oldalán.

Mint a városvezető közölte, ez alkalomból lehetősége volt találkozni a település főpolgármesterével, Erik Pauly-val. A megbeszélésükön pedig többek között szót ejtettek arról, hogy jövőre lesz 30 éves a testvérvárosi kapcsolat, így a terveik szerint több kulturális eseményt is szervezni fognak 2023-ban. Ráadásul az a megtiszteltetés érte a váci polgármestert, hogy a városházi fogadáson ő is beírhatott az arany könyvbe, majd másnap, október elsején Donaueschingen főpolgármesterével, valamint Saverne polgármesterével és alpolgármesterével közösen nyitották meg a helyi őszi fesztivált.

De ezúttal nem egyedül látogatott el Németországba Matkovich Ilona. A Parlando Társulat növendékei, Dónusz Katalin vezetésével szintén elutaztak és egy fergeteges koncertet adtak a Donuhallen-ban, szombaton pedig többször is felléptek az őszi fesztiválon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

”Gratulálok minden előadónak és felkészítő tanáraiknak. Köszönet a Német-Magyar Társaságnak és a donaueschingeni önkormányzatnak azért, hogy megszervezték a programjainkat, a színjátszó csoport fellépéseit, és gondoskodtak mindnyájunk ellátásáról, összeismertettek többi testvérvárosuk küldöttjeivel. Azt hiszem, valójában erről szól a testvérvárosi kapcsolat, amely Donaueschingen és Vác között 29 éve tart” – fogalmazott a polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments