Városi környezetvédelmi verseny az Árpádban

Az elmúlt évek Covidos időszaka miatt 2 év kihagyás után az idén volt ismét lehetőség az Árpád Napok keretében megtartani a városi környezetvédelmi versenyt az általános iskolásoknak. A versenyen hét váci és a Vácdukai általános iskola csapatai vettek részt.

Az idén a verseny fő témakörei a Hulladékgazdálkodás és a madárvédelem volt. E két témakör mentén kellett a diákoknak megoldaniuk komoly és vidám kreatív feladatokat.

Érdekes megoldások láttak napvilágot terveik során a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban, noha ők már az a generáció, akik nem abban nőttek fel, hogy a városban igénybe vehetnek jól tisztán tartott szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, vagy a háztartásban lenne értelme a papír, a műanyag vagy a veszélyes hulladék külön gyűjtésének, ami olcsóbbá és biztonságosabbá tehetné a hulladék további felhasználását. Ennek ellenére fontosnak tartják a szelektív hulladékgyűjtést és csinálnák is szívesen, ha lenne rá lehetőség. Mint ahogy fontosnak tartják a madarak védelmét is városunkban amire a fák költési időben való kivágásával a felnőttek sem mindig körültekintők, akikről példát vehetnének.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A versenyt a Karolina iskola csapat nyerte, második lett a házigazda Árpádos csapat és holtversenyben a vácdukai csapat lett a harmadik a váci Radnóti iskola csapatával. A versenyzésért járó ajándékokat a házigazda Magyari József iskolaigazgató és Inotay Gergely a város alpolgármestere adták át méltatva a program fontosságát.

A versenyt levezető középiskolás diákok megköszönték a csapatok felkészítő tanárainak, hogy segítették a versenyzést és az Árpád iskolának, hogy vendégül látta ismét a programot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments