Városvezetői látogatás a Toperini ipari parkban

A váci cégek vezetőivel történő egyeztetések sorában nemrég a beruházás helyszínén, a Toperini ipari parkban találkozott a dél-koreai Nice LMS előljáróival Matkovich Ilona polgármester és a terület önkormányzati képviselője, Kiss Zsolt alpolgármester – írja a vac.hu.

Mivel korábban a kormány kiemelt gazdasági területté nyilvánította az ipari területet, az önkormányzatnak szűkültek a lehetőségei, amelyekkel befolyásolhatják a tervezett beruházásokat. Az ázsiai cég elképzelései szerint itt egy kb. száz fő dolgozói létszámmal működő alumínium préselő üzemet és a hozzá szükséges kiszolgáló épületet alakítanak ki, melyek üzemi termelését 2024-re tervezik.

A váci városvezetők arról is érdeklődtek, hogy a majdani üzemelés során milyen környezetre káros tevékenység folyhat majd a területen. A kapott válaszok megnyugtatóak voltak, hiszen sem jelentős forgalommal, sem káros zaj- és levegőszennyezéssel nem fog járni a zárt körülmények között folyó tevékenység. Az egyeztetés során abban is közös volt a vélemény, hogy a városnak és a beruházó cégeknek egyaránt fontos, hogy minél hamarabb megépüljön a 2-es út Gödöllői úti leágazását biztosító bekötőút. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments