Visszahívták tisztségéből a Vác VLSE új elnökét

Vasárnap este egy Facebook bejegyzés formájában jelentette be a Vác VLSE elnöksége, hogy 9 igen és egy nem szavazattal megvonták bizalmukat és visszahívták tisztségéből dr. Ónodi-Szabó Ádámot. Mint írták, a közgyűlést azért kellett összehívni, mert az elmúlt hetekben olyan szerződések kerültek megkötésre az elnök úr részéről, amelyek jogszerűsége és fedezete egyaránt kérdéses.

Mint ahogy korábban a Váci Napló is beszámolt róla, szeptember 7-én lemondott a Vác VLSE elnöki tisztéről Pető Tibor. A korábbi alpolgármester 9 év után távozott a pozíciójából, utódjául pedig dr. Ónodi-Szabó Ádámot választotta meg az öt fős elnökség. Első nagyobb volumenű döntése értelmében pedig az új vezető leváltotta Szalai Attila vezetőedzőt és visszahívta a csapat élére Nagy Tibort, aki hat új játékost is magával hozott volna előző klubjától. Azonban mint kiderült az egyesület új elnökének, ezt nem kellett volna meglépnie.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A vasárnap esti Facebook bejegyzésben arról tájékoztat az egyesület elnöksége, hogy a hétvégén az újonnan megválasztott elnöknek a közgyűlés előtt újra be kellett számolnia terveiről és magyarázatot kellett adnia eddigi döntéseiről. A közlemény szerint azonban mindezeknek a finanszírozására, valamint az általa már megkötött szerződésekre fedezetet a Vác VLSE részére hitelt érdemlően nem tudott bemutatni. Dr. Ónodi-Szabó Ádám elismerte, hogy ezen szerződések teljesítésére az egyesületnek valóban nincsen fedezete, a játékosokkal kötött szerződések jogszerűtlenségét nem vitatta, arról tájékoztatta a közgyűlést, hogy azok már felbontásra kerültek.

De ez már nem tudta őt kimenteni szorult helyzetéből. A közgyűlés az elmúlt hetek átgondolatlan döntései miatt kialakult szituációra való tekintettel 9 igen, egy nem szavazat mellett dr. Ónodi-Szabó Ádámtól a vasárnapi nappal megvonta a bizalmat, visszahívta tisztségéből és felszólította, hogy az általa kötött valamennyi munkaszerződés felmondásában járjon el. A közgyűlés vállalta, hogy 30 napon belül dönt az új elnök személyéről.♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments