2220 aláírás gyűlt össze a deákvári kisposta megmentése érdekében

Az ideiglenes bezárása előtti utolsó nyitvatartási napon tüntetést szervezett Tótváradi-Nagy Bence a deákvári kisposta elé. A körzet önkormányzati képviselője ezzel a demonstrációval, illetve a napokban összegyűjtött 2220 tiltakozó aláírás feladásával szerette volna jelezni a városrész lakóinak az elégedetlenségét a Magyar Posta felé.

Valamennyi deákvári lakost megdöbbentett az a másfél héttel ezelőtti közlemény, miszerint a Magyar Posta Zrt. költségvetési intézkedések címszóval be akarja zárni a helyiek által csak kispostaként emlegetett hivatalt. A meglepettségük és az aggodalmuk pedig nem véletlen: a környéken már évek óta megszokott látvány az épület előtt várakozó embereknek a hosszú sora, ami miatt – a korábbi ígéreteknek megfelelően – sokkal inkább a bővítést és a korszerűsítést várták volna és semmi esetre se a bezárást. Ezzel a döntéssel ugyanis tizenötezer ember, köztük számos nyugdíjas életét nehezítenék meg, akiknek nehézségeket okozhat a belváros megközelítése.

Többek között erre a problémára hívta fel a figyelmet Tótváradi-Nagy Bence is, a körzet képviselője, aki egy, a helyiek sokaságát megmozgató demonstrációt szervezett az utolsó nyitvatartási napra. A politikus itt elmondta, a közlemény után azonnal levelet írt a Magyar Posta vezetősége felé. Ebben azokat a kérdéseket tette fel, hogy mi indokolja ennek a kispostának a bezárását, valamint azt, hogy figyelembe vették-e a napi ügyfélszámot a bezárás eltervezésekor. Kérdéseik közül azonban a legfontosabb azt tartotta, hogy mégis mit jelent az ideiglenes bezárás, meddig kell nélkülözniük a helyieknek a kispostát. Ugyanis mint hozzátette, sok állami céghez hasonlóan itt is fennál az a veszély, hogy ha valamit ideiglenesen szünetelt státuszba helyeznek, az a valóságban a megszűnést jelenti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

„A hivatalos indoklásban a rezsiköltségek növekedése szerepel, amely valóban egy országos probléma, azonban ránézve erre az épületre és látva azt, hogy kb 30 m2-es helységről van szó, nagyon nehezen tudjuk elképzelni azt, hogy ennek a fenntartása kigazdálkodhatatlan lenne – fogalmazott a képviselő. – Az utóbbi napokban egy példátlan összefogás kezdődött Deákváron. És itt és most be tudom jelenteni, hogy kevesebb mint egy hét alatt 2220 aláírást gyűjtöttünk össze önöknek köszönhetően. És ezeket az aláírásokat a mai, utolsó nyitvatartási napon ajánlott küldeményként adjuk fel a Magyar Posta igazgatósága felé azzal a petícióval, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a továbbiakban is működjön a kisposta és szolgálja ki Deákvár tizenötezer lakosát.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az eseményen Matkovich Ilona polgármester is megjelent. A városvezető pedig mindenkit biztosított arról, hogy az utolsó napig, az utolsó percig dolgozni fog azért, hogy ez a kisposta, ha ma be is zár, akkor minél előbb, akár napokon, de legkésőbb heteken belül újra kinyisson. Továbbá elmondta, hogy látva azt, hogy ez mennyire fontos ügy a helyiek számára, ő is úgy gondolta, hogy kiemelten kell foglalkozni ezzel a dologgal. Így bejelentette, hogy más településekhez hasonlóan Vác is kész állni a hivatal működtetésének a költségeit, ha így valóban elkerülhető a bezárás.

„Olvastuk már, hogy több városnál elindultak a tárgyalások, miszerint a Magyar Posta Zrt. úgy működtethet esetleg egy postahivatalt, hogy az önkormányzat kifizeti a költségeit. Tehát mivel azt láttuk, hogy más településen ilyen úton indultak el a tárgyalások, ezért mi is felajánlottuk, hogy ha ez az ára annak, hogy nyitva maradjon a posta, akkor legyen ez az út” – mondta Matkovich Ilona.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A felszólalók sorát végül a szomszédos deákvári körzet képviselője, Rozmaring Sándor zárta. Ő pedig elmondta, hogy a választási ígéretüknek megfelelően, ők eddig is a bővítést szerették volna elérni. Ennek érdekében újították fel a hivatal melletti parkolót. Majd hozzátette, hogy ma pedig a legfontosabb dolguk az, hogy megköszönjék a kisposta dolgozóinak a munkáját. Így az aláírások feladása mellett egy-egy szál virágot is átadtak az alkalmazottaknak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments