250-en már úgy döntöttek, hogy elindulnak a Mikulásfutáson – Ugye te is eljössz!

Öt héttel a Mikulásfutás előtt csaknem 250 versenyző nevezett a versenyünkre. Ez jó hír, de szerintünk, még csak ezután fogsz igazán belegondolni, hogy még egy hónap és leesik a hó (valahol a sarkokon) felcsengenek a karácsonyi dallamok (ez már nálunk is), a szél felénk fújja a forralt bor és a sült gesztenye illatát (a Márc. 15 téren) és túl a karácsonyi vásáron felkeressük a versenyközpontot, hogy átvehessük a rajtszámunkat, hogy egy jót fussunk a mikulással azon a délelőttön.

Ehhez azonban nem árt tudni a részleteket. Hol is kezdjem, hiszen már két éve szeretnénk megtartani a Mikulásfutást, de a város, vagy inkább a vírus, most meg a háború, meg várhatóan a fagyoskodás, szóval mindig van valami a levegőben, de mi most úgy készülünk, hogy december 4-én vasárnap a város főterén, ahol már reggel 8 órától elkezdődik a készülődés megtartjuk végre a Mikulásfutást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

De nézzük csak, hogy aki mozogni akar, ezt milyen távokon teheti meg: a legkisebbeknek az idén is rendezünk ovis futást, ahol külön futamban futhatnak a kis-, középső- és a nagycsoportosok a Mikulással, és persze mindenki kap valami ajándékot, aki beér a célba, nem csak a győztesek.

A versenyen reméljük a 2,5 kilométeres bulifutás lesz a legnépszerűbb táv, mivel azt mindenki teljesíteni tudja, ha egy picit összeszedi magát. Ez tulajdonképpen ízelítő a futóversenyből, így lehet kipróbálni és ha megtetszik jövőre hosszabb távokat is meg lehet próbálni. Azért, hogy minél többen kipróbálhassátok a futás örömét, erre a nyúlfarknyi távra ingyen lehet előnevezni, és a győztesek között Mikulásfutás pólót sorsolunk ki a befutók között.

A versenyen az idén is lesznek 5 és 10 kilométeres futamok, ahová azokat várjuk, akik azért, ha nem is rendszeresen, de szoktak futni. A versenyzőknek több kategóriában, 5 kilométeres köröket kell teljesíteniük, attól függően, hogy melyik távot vállalták be. Azért is érdemes ismét eljönni, hogy lásd, 2019 óta mennyit fejlődtél, vagy e olyan kondiban, mint évekkel ezelőtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

A Mikulásfutás legnagyobb kihívása az idén is a 21 kilométeres félmaratoni táv lesz, amit a legkitartóbbaknak ajánlunk. Persze van lehetőség a csapatban való teljesítésre is. Ez esetben 4 futónak kell egymás után az 5 kilométeres köröket teljesíteni. Kell egy csapat! Szedd össze a haverokat és nevezzetek a váltóversenyre!

A honlapunkon (www.futavac.hu) megtalálhatod a neked leginkább megfelelő távokat, megismerheted a verseny részleteit, és online nevezhetsz is. Ne hagyd a végére e nevezést, mert most még sokkal olcsóbb, mint a verseny előtt.

Én azt is megértem, ha nem szeretsz futni, vagy úgy érzed, ez nem a te sportod. Akkor viszont itt a helyed a rendezők között. Ezen a versenyen több mint 100 önkéntes segíti az eredményes versenyzést legyél te is aktív segítője a Mikulásnak és ennek a vidám csapatnak. (Ha középiskolás vagy közösségi munkavégzés gyanánt igazoljuk a segítségedet.)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

Szóval, ha eleged volt a virtuális semmittevésből és valódi kihívásra, nyüzsgésre vágysz, keresd a honlapot és nevezz a Mikulásfutásra.

Mi ott leszünk! Te hol leszel? Nálunk, a versenyen, ott a helyed! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments