A Lehotka park játszóeszközei is megújultak

Egyre inkább pihenőparki központ lesz a Földváry téri lakótelep Gombás patak felőli oldalán elterülő Lehotka park. A már hónapok óta nagy kutyakedvenc futtató elkészülte után, de még a kialakítandó szabadtéri kosárlabda pálya megépítése előtt a terület két önkormányzati képviselője a játszótéri eszközök felújításáról, fejlesztéséről adott tájékoztatót – írja a vac.hu.

Kiss Zsolt alpolgármester bevezetőjében felidézte, hogy az elmúlt ciklusokban nagyon elhanyagolt állapotba kerültek a Vácon található játszóterek és az ottani eszközök. A jelenlegi városvezetés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy manapság már a gyermekeknek és szüleiknek valódi kikapcsolódást jelentő közösségi térként funkcionáljanak. Mint mondta, a Zöldfa utcai épületekkel szembeni játszótéren is voltak olyan játékok, melyeket teljesen el kellett bontani. A sok új játék mellett nyáron már napvitorla véd az erős napsütés ellen, padokat tettek rendbe, szemétgűjtőket helyeztek ki.

Fehér Zsolt képviselő, az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke a közeljövő terveiről is szólt. Megemlítette, hogy a korábban a park túlsó részén kialakított kutyafuttató ebügyességi eszközökkel fog bővülni. A Diadal téren elbontott szabadtéri kosárlabdapálya továbbfejlesztett változata – mely egy többoldalú együttműködési szerződés keretében jön majd létre – itt kerül kialakításra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments